• Головна
  • Проекти
  • Молоді науковці та студенти у Львові обговорюють роль Церков та релігійних організацій у міжнаціональному і міжрелігійному примиренні...

Молоді науковці та студенти у Львові обговорюють роль Церков та релігійних організацій у міжнаціональному і міжрелігійному примиренні

16.04.2010, 09:24
Організатори пропонують релігійний досвід аналізувати у зіставленні з досвідом секулярних інституцій, які мають справу з подоланням негативної спадщини минулого.

ЛЬВІВ – ХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція для студентів та молодих науковців – «Зцілення ран минулого крізь призму релігійного досвіду» проходить 16-17 квітня в Українському католицькому Університеті у Львові. Її організатором виступив Інститут релігії та суспільства Українського Католицького Університету і Комісія УГКЦ «Справедливість і Мир»

Конференція присвячена ролі Церков та релігійних організацій у міжнаціональному і міжрелігійному примиренні. Організатори пропонують релігійний досвід аналізувати у зіставленні з досвідом секулярних інституцій, які мають справу з подоланням негативної спадщини минулого.

На конференції обговорюються наступні питання:

  • особливості досвіду Церков у зціленні ран минулого;
  • роль прощення у методології залагодження конфліктів;
  • приклади співпраці між релігійними та світськими організаціями у сфері примирення втягнутих у конфлікт сторін;
  • подолання упереджень і ментальних стереотипів як передумова порозуміння;
  • конфлікт національних історіографій та способи його подолання;
  • політико-правові передумови міжгрупового миру.

Під час конференції працюють секції:

  1. Філософська та богословська секція
  2. Психологічна та соціологічна секція
  3. Історична та культурологічна секція
  4. Політична та правова секція

Кращі доповіді конференції будуть опубліковані в окремому збірнику.

Tакі заходи Інститут релігії і суспільства проводить щорічно, намагаючись запрошувати студентів та знаних науковців, відомих, авторитетних представників різних сфер діяльності, щоб спільно міркувати над важливими питаннями суспільного життя. Щоразу конференція виходить на все ширший рівень та залучає все більше учасників. 2008 року конференція порушувала проблему суспільних конфліктів — «Конфлікти і примирення крізь призму віри», 2009 року була присвячена моральним дилемам бізнесу.