• Головна
  • Новини
  • У Тернополі обговорювали проблеми європейського місіонерства...

У Тернополі обговорювали проблеми європейського місіонерства

22.02.2010, 16:40
У Тернополі обговорювали проблеми європейського місіонерства - фото 1
18-20 лютого у Тернополі відбулась міжнародна місіонерська конференція, головною темою якої було налагодження співробітництва з євангельськими церквами Європи та допомога їм у проповіді Євангелія.

Групи.jpgexklusiv.gifТЕРНОПІЛЬ - 18-20 лютого на базі церкви «Світло для світу» відбулась міжнародна місіонерська конференція. Головною темою заходу було налагодження співробітництва з євангельськими церквами Європи та допомога їм у проповіді Євангелія. Організатором конференції виступило об’єднання «Божа Церква ХВЄ» України, яке очолює Віталій Вознюк. Про це РІСУ повідомила Надія Гербіш.

Єпископи та пастори із Білорусії, Вірменії, Болгарії, Польщі, Чехії, Німеччини, Молдавії, а також із Луганської, Полтавської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Донецької, Тернопільської областей України взяли участь у цьому заході. Як зауважив єпископ Вознюк, такі зустрічі проводяться Клейтон.jpgдля того, щоби кожен міг принести щось на «загальний стіл», поділитися своїм унікальним досвідом, запалити інших своїм свідченням.

Для цього організовувалися невеликі групи, у яких представники різних церков і навіть країн могли роздумувати над конкретними проблемами, а згодом поділитися результатом обговорення з усіма присутніми.

Спікерами конференції були Клейтон Індікот, єпископ об’єднання Божої Церкви в Європі та Азії, Йохан Трон, директор місії «Кінгфішер» із Південної Африки, Іван Дорошук, єпископ у країнах СНД, та Віталій Вознюк.

«Боже бажання полягає в тому, щоби церква не жила для себе, але змінювала світ і суспільство навколо себе. Щоби навчитися правильно робити це, ми й зібралися всі разом», — зазначив Йохан Трон.

Подібні конференції заплановані також у Чехії — у березні, та в Києві — у травні 2010 року.