• Головна
  • Новини
  • Львівська облрада не підтримала ідею зробити християнську етику обов'язковою у школах...

Львівська облрада не підтримала ідею зробити християнську етику обов'язковою у школах

20.06.2018, 12:19
Львівська облрада не підтримала ідею зробити християнську етику обов'язковою у школах - фото 1
Для прийняття цього рішення забракло двох голосів.

Львівській обласній раді не вистачило голосів для ухвалення звернення до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України з приводу викладання предмету «Християнська етика» як обов’язкового предмету в навчальних закладах.

"За" проголосував 41 депутат, утрималось чотири, не голосували – 19.

У тексті звернення зазначається, що християнське виховання повиннe здійснюватися не лише у сім’ях, а й «у дитячих садках, середніх та вищих навчальних закладах».

християнська_етика.jpg

«Понад тисячоліття тому український народ прийняв християнство як віру та християнські цінності як засади розвитку суспільства. Християнство стало державною релігією, Київська Русь розвивалася як міцна і успішна держава. (...) Якщо ми прагнемо будувати нашу державу на засадах добра і справедливості, дбати про добробут українців, то маємо починати із належного виховання дітей та молоді», – йдеться у тексті звернення, ініціаторами якого були представники фракції «ВО Свобода».

Нагадаємо, у квітні цього року депутати ЛМР підтримали звернення предстаника фракції ВО «Свобода» Тараса Гупала до міністерства освіти і науки з проханням зробити християнську етику обов'язковим предметом у навчальних закладах. За нього проголосували 36 депутатів із 64, інформує "Твоє місто".