• Головна
  • Новини
  • В Україні релігійним організаціям законодавчо дозволять засновувати навчальні заклади...

В Україні релігійним організаціям законодавчо дозволять засновувати навчальні заклади

25.04.2016, 12:34
В Україні релігійним організаціям законодавчо дозволять засновувати навчальні заклади - фото 1
Президент Петро Порошенко вирішив підписати закон, що надає релігійним організаціям право засновувати навчальні заклади.

2016.04.23-1b-mee.jpg-ffff.jpgПрезидент Петро Порошенко вирішив підписати закон, що надає релігійним організаціям право засновувати навчальні заклади.

Про це глава держави заявив 23 квітня у ході зустрічі з керівниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, повідомляє Українська правда.

Також президент наголосив на важливості створення єдиної помісної православної церкви та підкреслив, що соціологічні опитування показують, що дедалі більша кількість православних громадян України хочуть мати єдину помісну автокефальну церкву.

"Я кардинально не допускаю, щоб держава втручалася – і я цього не допущу - у міжцерковні взаємини. Це справа віруючих та церков. Але ігнорувати волю народу теж не гоже, так само як неприпустимо допустити втручання в ці процеси іншої держави", - заявив Порошенко.

Порошенко також висловив готовність допомогти реалізувати ті рішення, які запропонують самі Предстоятелі Українських Церков.