• Головна
  • Новини
  • В РПЦ забракували низку творів Чехова, Буніна та Купріна у шкільній програмі...

В РПЦ забракували низку творів Чехова, Буніна та Купріна у шкільній програмі

15.03.2016, 10:39
У патріаршій комісії з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства Російської Православної Церкви висловили незгоду зі шкільною програмою з літератури.

У патріаршій комісії з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства Російської Православної Церкви висловили незгоду зі шкільною програмою з літератури.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу комісії.

Виступаючи на засіданні протоєрей Артемій Владимиров заявив, що в таких шкільних творах, що вивчають у школі, як "Про любов" Антона Чехова, "Кущ бузку" Олександра Купріна і "Кавказ" Івана Буніна, "оспівується вільне кохання".

За словами священика, в одному випадку обдурений чоловік вбиває себе, в іншому - розпадається сім'я, в третьому - адюльтер закінчується нічим.

"Ці яскраві художні образи - це міна уповільненої дії для наших дітей. Наша комісія повинна звернутися з пропозиціями до департаменту освіти", - вважає він.

Як відомо днями, в Росії створюється Товариство російської словесності, яке очолив Патріарх Кирило. "Кілька місяців тому президент нашої країни Володимир Володимирович Путін звернувся до мене з пропозицією створити Товариство російської словесності і згодом очолити його роботу", - сказав Патріарх на засіданні Патріаршої ради з культури.

"Ми повинні бути всі стурбовані необхідністю радикально поліпшити ситуацію в нашій школі, в тому числі в сфері викладання російської мови та літератури, зробити рекомендації професійно, обґрунтовано, переконливо, в хорошому сенсі деідеологізоване", - зазначив Патріарх.

Теги: #РПЦ