• Головна
  • Новини
  • Блаженніший Любомир (Гузар) візьме участь в Освітньому форумі під час Всецерковної прощі в Києві...

Блаженніший Любомир (Гузар) візьме участь в Освітньому форумі під час Всецерковної прощі в Києві

18.07.2013, 09:47
Блаженніший Любомир (Гузар) візьме участь в Освітньому форумі під час Всецерковної прощі в Києві - фото 1
Захід розпочнеться о 10.30 в рамках Всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового, що проходитиме 16-19 серпня.

Husar_konf.jpgУ виставковому центрі біля Патріаршого собору Воскресіння Христвого УГКЦ, що в  Києві, 17 серпня 2013 року відбудеться Освітній форум на тему: «Християнські цінності в освіті. Виклики і перспективи». Захід розпочнеться о 10.30 в рамках Всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового, що проходитиме 16-19 серпня.

Почесним гостем дискусії під час форуму буде Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ. Ініціатор проведення - Комісія УГКЦ у справах освіти та виховання у співпраці із Комісією УГКЦ у справах мирян, Громадською радою з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України, Катехитично-педагогічним інститутом УКУ.

Участь у роботі форуму візьмуть відомі експерти в галузі освіти. Серед них Лілія Гриневич, перший директор Українського центру оцінювання якості освіти, координатор руху «Суспільство знань»; Омелян Вишневський, професор Дрогобицького ДПУ імені Івана Франка, академік Вищої освіти України; Віктор Малахов, професор Відділу філософії культури, етики та естетики Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України; Юрій Решетніков, український державний, політичний та релігійний діяч; Володимир Марущенко, український політик, народний депутат України V скликання; о. Роман Небожук, керівник Бюро УГКЦ для зв’язків з органами державної влади в м. Києві; Людмила Филипович, спеціаліст у галузі релігієзнавства, історії релігії, етнології релігії; с. Олександра Якимець, СНДМ.

Як зазначають організатори, мета проведення Освітнього форму - представити українському суспільству значення християнських цінностей в освіті. Тому під учасники висвітлять у доповідях сучасний рівень освіти в Україні та за кордоном, проаналізують стан співпраці Церкви й освіти, обговорять основні підходи формування християнських цінностей в навчально-виховному процесі, випрацюють підсумкову резолюцію щодо питань співпраці Церкви й освіти.

До участі в роботі Освітнього форуму запрошують представників державної влади, науки та освіти, громадських організацій, дирекцій та вчителів шкіл, громадських організацій, учасників прощі та всіх зацікавлених.

Охочі можуть зареєструватися, надіславши дані на е-mail: [email protected]. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.