• Головна
  • Новини
  • Священнослужителі високо оцінили роботу Громадської ради при Міносвіти...

Священнослужителі високо оцінили роботу Громадської ради при Міносвіти

15.12.2011, 12:43
Священнослужителі високо оцінили роботу Громадської ради при Міносвіти - фото 1
Громадська рада при Міністерстві освіти і науки з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями 14 грудня провела підсумкове засідання, на якому проаналізувала результати своєї діяльності протягом 2011 року.

Radaexklusiv.gifГромадська рада при Міністерстві освіти і науки з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями 14 грудня провела підсумкове засідання, на якому проаналізувала результати своєї діяльності протягом 2011 року. Захід проходив під головуванням народного депутата України Володимира Марущенка і за участі представників усіх християнських Церков, що входять до Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.

«Усі присутні оцінили роботу ради на відмінно, відзначаючи її професіоналізм та незаангажованість у політичні процеси, - розповідає РІСУ учасник засідання від УГКЦ, керівник відділу зв’язків з органами влади о. Роман Небожук. - За кожне рішення ми голосували окремо. І з жодного пункту у нас не виникало суперечок. Така одностайність стосується усіх без виключення - і католиків, і православних, і протестантів».

На підсумковому засіданні ради представники Церков заслухали доповіді про забезпечення викладання предметів духовно-морального спрямування у загальноосвітніх школах. Як зазначалося, нині затверджено програму з предмету «Християнська етика» для учнів 1-11 класів, а Міносвіти разом із представниками українських конфесій подбало про підготовку вчителів з цієї дисципліни.

«Великим досягненням можна назвати той факт, що предмет «Християнська етика» тепер ведеться не лише на Заході України, але й в Криму, Дніпропетровську, Полтавській області. Це саме стосується перепідготовки вчителів. Нині її пройти можна в Полтавському педагогічному інституті. Тобто «Християнська етика», як предмет, вже утвердився на території всієї України», - каже о Роман.

За сприянням Громадської ради у поточному році при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України також було створено Робочу групу яка розробить окремі наукові стандарти із спеціальності «Богословіє».

Громадська рада, окрім того, вкотре наголосила на необхідності надати Церквам та релігійним організаціям права засновувати дошкільні та середні навчальні заклади.

«В законі про освіту сказано, що такі заклади можуть перебувати у державній, комунальній, приватній власності. Церква такого права не має. Цього тижня депутат Володимир Марущенко подав ще раз законопроект, у якому Церкви отримають дозвіл легально засновувати навчальні шкільні і дошкільні заклади», - зазначив о. Роман.