• Головна
  • Новини
  • В Криму предмет з релігії пропонують зробити обов’язковим...

В Криму предмет з релігії пропонують зробити обов’язковим

14.12.2011, 12:47
В Криму предмет з релігії пропонують зробити обов’язковим - фото 1
Міністр освіти, науки, молоді та спорту Криму Віталіна Дзоз пропонує зробити вивчення релігії в школах обов'язковим предметом.

religijaМіністр освіти, науки, молоді та спорту Криму Віталіна Дзоз пропонує зробити вивчення релігії в школах обов'язковим предметом.

Свою позицію з цього питання глава Міносвіти АРК виклала під час зустрічі з митрополитом Сімферопольським і Кримським УПЦ (МП) Лазарем (Швецем).

Як повідомляє портал Крым 24 з посиланням на прес-службу Кримської єпархії УПЦ (МП), єпископ та міністр розглянули "питання подальшого вдосконалення духовно-морального виховання учнів, у тому числі розширення викладання православної культури".

"У відповідь на стурбованість високопреосвященнішого владики Лазаря у зв'язку з прийняттям нового державного стандарту освіти, який передбачає скорочення годин варіативної частини навчального плану, за рахунок яких викладаються курси" Основи православної культури Криму" і "Основи ісламської культури Криму", міністр запропонувала розглянути питання в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України про пілотний проект викладання цих предметів в АРК як обов'язкових. Педагоги пам'ятають, що так вводився предмет "Людина і суспільство", який потім став обов'язковим у всіх школах країни ", - розповіли в прес-службі єпархії.

Дзоз також підтримала ідеї митрополита Лазаря про проведення олімпіад серед школярів з основ православної культури, творчих літніх сесій з оздоровленням для переможців конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів на тему «Православіє в Криму: історія, традиції, сучасність», республіканського семінару начальників управлінь (відділів) освіти та завідуючих методичними центрами (кабінетами) на тему: "Взаємодія школи та Церкви щодо формування духовно-моральної особистості".