• Головна
  • Новини
  • Працівники Карітасу пригощають безпритульних обідами в умовах карантину...

Працівники Карітасу пригощають безпритульних обідами в умовах карантину

29.03.2020, 13:15
Працівники Карітасу пригощають безпритульних обідами в умовах карантину - фото 1
Цими днями відбулася робоче засідання дирекції та координаторів проєктів Тернопільського благодійного фонду «Карітас», на якому було ухвалено низку рішень щодо роботи фонду в умовах надзвичайної ситуації, оголошеної в Тернополі та Україні.

Цими днями відбулася робоче засідання дирекції та координаторів проєктів Тернопільського благодійного фонду «Карітас», на якому було ухвалено низку рішень щодо роботи фонду в умовах надзвичайної ситуації, оголошеної в Тернополі та Україні.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

На засіданні, яке очолив голова ТБФ «Карітас» о. Андрій Марчук, були прийнято рішення двічі на тиждень (в понеділок і п'ятницю) доставляти гарячі страви безпритульним до місця їхнього перебування. Власне, 27 березня їжу (пшенична каша, зелений борщ, йогурт та солодка булка) для трьох десятків людей доставили до закинутої недобудови. Про місце домовилися заздалегідь з одним із підопічних фонду, який вже 25 років живе на вулиці.

До слова, продукти для реалізації акції з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка надало управління архиєпархії та священники.

Також провід Карітасу повідомляє, що працівники проєкту «Домашня опіка» (паліативний догляд) надаватимуть послуги підопічним проєкту без змін. Щочетверга у межах «PRO_Милосердя благодійний проєкт» підопічні отримуватимуть продуктові набори й теплі обіди. «Соціальне таксі» у понеділок, середу та п’ятницю обслуговуватиме хворих, які перебувають на гемодіалізі. Запис здійснюватиметься традиційно за моб. 098 332 1414.

Проеєкт «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю» центру для дітей «Карітас-Тернопіль» проводитиме зустрічі онлайн із дітьми та молодю із проєкту. Працівники проєкту «Соціальне середовище для молоді з інвалідністю», «Життя у повноті» проводитимуть консультації з молоддю та їх батьками в онлайн режимі.

Працівники проєкту «Підвищення рівня соціальної відповідальності та участі громади на місцевому рівні» здійснюватимуть менторську підтримку парафій. Проводитимуться зустрічі онлайн із священниками, для заохочення здійснення волонтерської діяльності серед парафіяльних спільнот.