• Головна
  • Новини
  • Католицькі волонтери Італії закликають відпустити частину в'язнів...

Католицькі волонтери Італії закликають відпустити частину в'язнів

18.03.2020, 12:24
Католицькі волонтери Італії закликають відпустити частину в'язнів - фото 1
Католицькі волонтерські об'єднання, що допомагають ув'язненим, просять італійський уряд про невідкладні заходи для того, щоб знизити ризик зараження КОВІД-19 в тюрмах.

Католицькі волонтерські об'єднання, що допомагають ув'язненим, просять італійський уряд про невідкладні заходи для того, щоб знизити ризик зараження КОВІД-19 в тюрмах.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

«Слід відпустити слабких і тих, у кого скоро закінчується термін позбавлення волі», - заявили волонтери в спеціальному комюніке, уточнюючи, що необхідно розширити практику утримання під домашнім арештом. Це дозволить звільнити приміщення у виправних установах, оскільки дотримання дистанції є істотним, щоб зупинити поширення вірусу.

«У такому закритому місці, як в'язниця, необхідні сміливі рішення, спрямовані на захист інтересів усіх», - стверджується в комюніке, підписаному волонтерами римського «Карітас», Спільноти Святого Егідія, Груп пенітенціарного волонтерства та інших асоціацій.

«Ми вкрай стурбовані переповненістю в'язниць в цей момент, коли настільки високий ризик зараження коронавірусом, - заявила представниця Спільноти Святого Егідія Стефанія Таллеї. - Ми, волонтери, можемо підтвердити, що в тюрмі є літні люди, в тому числі старші 80 років, і люди зі слабким здоров'ям. Багатьом ув’язненим залишилося відбути лише кілька місяців терміну. Можна забезпечити доступ до альтернативних заходів або до утримання під домашнім арештом для набагато більшого числа людей, ніж зазвичай. Ми звертаємося до компетентних властей з закликом невідкладно розглянути всі можливі рішення в цьому напрямку».