• Головна
  • Новини
  • За підтримки Карітас-Київ у КМДА відкрилась виставка картин, які створили особи з інвалідністю...

За підтримки Карітас-Київ у КМДА відкрилась виставка картин, які створили особи з інвалідністю

23.10.2019, 10:23
За підтримки Карітас-Київ у КМДА відкрилась виставка картин, які створили особи з інвалідністю - фото 1

"22 жовтня в примiщеннi КМДА відбулось відкриття унікальної виставки картин, які були створені вихованцями Ніжинського дитячого будинку-інтернату та жінками з інвалідністю Замглайського психоневрологічного інтернату. Проект "Мистецтво за межами" реалізується за підтримки благодійного фонду «Карітас-Київ»", - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ "Карітас-Київ".

22 жовтня в примiщеннi КМДА відбулось відкриття унікальної виставки картин, які були створені вихованцями Ніжинського дитячого будинку-інтернату та жінками з інвалідністю Замглайського психоневрологічного інтернату.  "Проект "Мистецтво за межами" реалізується за підтримки благодійного фонду «Карітас-Київ»", - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ "Карітас-Київ".

Проект

«На превеликий жаль, людей з інвалідністю, тим більше тих, хто знаходиться в інтернатних закладах суспільство намагається не помічати.  Однак у них теж є бажання, прагнення, мрії. Ми хочемо допомогти цим людям реалізувати свої здібності», - розповідає керівник проекту «Мистецтво за межами» Юлія Заярна.

Вона зокрема зазначає: «Їх жага навчатися і творити дуже велика! Тому ми хочемо дати можливість відчути цим людям, що їм під силу створювати творчі роботи, які зможуть побачити далеко за межами установ, де вони живуть».

Проект

Експозиція буде розміщуватися в КМДА вісім днів. А 30 жовтня о 18:00 в колоннiй залi КМДА вiдбудеться благодійний аукціон.  Всі отримані кошти будуть спрямовані на подальший розвиток проєкту «Мистецтво за межами» для створення і розвиток творчих майстерень при інтернатах для дітей та дорослих з інвалідністю.

«Відвідувачі будуть здивовані красою картин на полотнах, написаних олійними та акриловими фарбами. Творча сила внутрішнього світу кожного художника ламає всі стереотипи», – розповідає організатор проекту, художниця Анастасія Лазаренко.

Проект підтримується і координується настоятелем храму Трьох святителів УГКЦ міста Бровари священником Олегом Панчиняком.

Соціальний проект "Мистецтво за межами" — переможець конкурсу міні-грантів, що проводився благодійним фондом «Карітас-Київ» у рамках реалізації проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту».

Проект