• Головна
  • Новини
  • Довідник для бездомних презентувала у Києві Спільнота святого Егідія...

Довідник для бездомних презентувала у Києві Спільнота святого Егідія

16.09.2019, 11:42
Довідник для бездомних презентувала у Києві Спільнота святого Егідія - фото 1
10 вересня Спільнота святого Егідія та рух Молодь за мир презентували довідник для бездомних “ДЕ в Києві поїсти, помитися, переночувати”.

10 вересня Спільнота святого Егідія та рух Молодь за мир презентували довідник для бездомних “ДЕ в Києві поїсти, помитися, переночувати”. 

На 200 сторінках волонтери зібрали таку інформацію: де можна безкоштовно отримати їжу, помитися, випрати чи отримати одяг, переночувати, де лікуватись, як відновити паспорт чи оформити пенсію, де отримати юридичну консультацію і навіть де провести дозвілля. 

Довідник-Київ.jpg

Такі довідники Спільнота святого Егідія видає в Римі, Мадриді, Барселоні, Мілані, Варшаві. Міжнародний досвід показує: це - ефективний спосіб допомогти безпритульним. 

Перший тираж - 1700 примірників. Друк оплатила програма Прямої допомоги уряду Австралії. Також доступна електронна версія довідника для вільного завантаження на сайті homelesshelp.me

Після презентації волонтери роздали перші 400 довідників бездомним.  

“Це справжня революція, - каже 80-річна Марія Іванівна, отримавши довідник, - Тепер кожна людина зможе виглядати, як людина. Я буду сама користуватися ним і роздаватиму усім, хто потребує”.   

До презентації приєдналася Патрульна поліція Києва, яка роздасть бездомним 300 примірників.

Також довідник отримають організації, які працюють з людьми у складних життєвих обставинах.  

довідник-1.jpg

Цією презентацією організатори відкривають акцію #21деньдлябездомних. 

“Ми просимо кожного протягом вересня зробити хоча б один жест для допомоги бідним. Тут є 21 спосіб підтримати бездомних: подарувати довідник, пригостити їжею, купити жетони на метро, віддати одяг чи рюкзак, викликати “швидку”, - говорять організатори.

У Києві Спільнота святого Егідія та «Молодь за мир» допомагають бездомним уже 20 років. Щотижня на вулицях вони роздають 700 порцій їжі, проводять Різдвяні обіди для бідних, пікніки, допомагають знайти домівку.

З питань розповсюдження довідників благодійні організації можуть звертатися на сторінки Спільноти святого Егідія та руху Молодь за мир у соціальних мережах.