• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ відкрив у Заздрості V благодійну англомовну школу для дітей учасників АТО, переселенців, дітей-сиріт...

Глава УГКЦ відкрив у Заздрості V благодійну англомовну школу для дітей учасників АТО, переселенців, дітей-сиріт

15.07.2019, 14:48
Глава УГКЦ відкрив у Заздрості V благодійну англомовну школу для дітей учасників АТО, переселенців, дітей-сиріт - фото 1
У Музейно-меморіальному комплексі імені патріарха Йосифа Сліпого у Заздрості на Тернопільщині 14 липня 2019 року стартувала п’ята благодійна літня школа англійської мови.

У Музейно-меморіальному комплексі імені патріарха Йосифа Сліпого у Заздрості на Тернопільщині 14 липня 2019 року стартувала п’ята благодійна літня школа англійської мови.

школа.jpg

Проєкт, організатором та головним спонсором якого є Релігійне товариство українців-католиків «Свята Софія» США (ТСС А), ініційовано у 2015 році для дітей з родин учасників АТО, переселенців, дітей-сиріт, дітей із багатодітних і малозабезпечених родин. Цьогоріч у школі беруть участь курсанти Одеського військово-морського ліцею, який до анексії Криму знаходився у Севастополі, та семінаристи чотирьох семінарій УГКЦ.

На урочисте відкриття школи прибув Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

«Сьогодні англійська мова – це мова, без якої у сучасному світі важко спілкуватися. Знання цієї мови розширює горизонти. Пригадуються слова Івана Франка: «Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина». Бажаю, щоб ви максимально швидко переходили з одного рівня на інший, щоби щораз вправніше навчитися цієї мови», – зазначив патріарх Святослав. Глава УГКЦ поділився своїм досвідом вивчення англійської мови, заохотивши молодь переступити мовний бар’єр. Він висловив сердечну подяку організатору проєкту – Релігійному товариству українців-католиків «Свята Софія» США і заохотив до поширення навчання на інші мови.

Впродовж трьох тижнів 32 юнаків та дівчат з Івано-Франківської, Київської, Львівської, Тернопільської, Харківської, Донецької, Луганської, Одеської областей та АР Крим вивчатимуть англійську мову на п’ятьох рівнях: базовому, початковому, середньому, вищому та найвищому. Лекції вестимуть викладачі-волонтери зі Сполучених Штатів Америки, Канади та студенти, які навчалися у США за програмою FLEX. У програмі – багатопланові заняття з граматики, розмовної мови, читання, розуміння зі слуху, майстерності писання, адаптованої літератури. Навчання складається із чотирьох ранкових та одного пообіднього блоків. Вечірні лекції включають перегляд та обговорення кінофільмів, караоке і класи з американської кухні. Навчальний процес йтиме не лише за традиційним методом підручника, але й передбачено ігрові та мультимедійні заняття зі застосуванням новітніх технологій. Учасники програми матимуть чудову нагоду спілкуватися живою англійською мовою, пізнати американську та канадську культуру й традиції, а також випробувати себе у ролі викладачів. Додатково передбачено факультативні заняття із літургічної термінології, історії Канади, політології тощо. Понадто, відведено час на індивідуальні консультації з інструкторами.

Організатори подбали й про духовний вимір: в програмі школи, яка є екуменічною, – щоденні молитви, вервиця, Хресна дорога, Божественна Літургія англійською мовою, реколекційні науки. Для активного дозвілля на території Музейного комплексу обладнано спортивний майданчик, а для загального інтелектуального збагачення молоді заплановано екскурсії визначними місцями Західної України та зустрічі з цікавими особистостями. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Додамо, що 7 вересня у Заздрості відбудуться урочистості зі вшанування 35-ліття відходу у вічність Слуги Божого Патріярха Йосифа Сліпого.