• Головна
  • Новини
  • "Карітас України" організовує Всеукраїнське свято до Дня захисту дітей...

"Карітас України" організовує Всеукраїнське свято до Дня захисту дітей

29.05.2019, 10:46
"Карітас України" організовує Всеукраїнське свято до Дня захисту дітей - фото 1
Захід проходитиме у таких містах. Борислав, Броди, Дніпро, Дрогобич, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кам’янське, Коломия, Львів, Маріуполь, Нововолинськ, Полтава, Одеса, Сєвєродонецьк, Слов’янськ, Стрий, Тернопіль, Харків, Хмельницький.

захист_дітей.jpgКарітас України вже втретє організовує масштабне святкування з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, що відбудеться 31 травня-2 червня 2019 року у 19 містах України від Заходу до Сходу.  

Захід проходитиме у таких містах. Борислав, Броди, Дніпро, Дрогобич, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кам’янське, Коломия, Львів, Маріуполь, Нововолинськ, Полтава, Одеса, Сєвєродонецьк, Слов’янськ, Стрий, Тернопіль, Харків, Хмельницький.

Минулого року понад 5 000 дітей та 2 000 сімей по всій Україні взяли участь у святі. Понад 200 волонтерів, серед яких колишні користувачі центрів Карітасу та активна молодь, були залучені до організації та проведення свята. Тоді завдяки благодійним пожертвам було зібрано більше 20 000 грн, які організатори витратили на проведення літніх таборів для дітей із кризових та малозабезпечених родин.

Цього року святкування планується ще масштабнішим. Гасло свята: «Маю право!» Це гасло, яким керується команда Карітас Дітям в своїй щоденній роботі з дітьми та молоддю, підвищуючи обізнаність дітей про їхні права та обов’язки, запобігаючи порушенню цих прав та забезпечуючи сприятливе та безпечне середовище. Права дітей, прописані у Конвенції ООН про права дитини, серед яких право на життя і здоровий розвиток, на сім’ю і турботу, на освіту, дозвілля, свободу думки. Тому цього року, з нагоди Дня захисту дітей, організатори хочуть привернути увагу громадськості до прав дитини.

Вхід вільний, але для того, щоб брати учать у розвагах, потрібно придбати «карітасики», або благодійні жетони. Вартість 1 жетона - 15 грн

100% коштів, зібраних під час свята, спрямовуються на потреби дітей, якими опікується Карітас.

Ця організація допомагає малозабезпеченим, дітям із неповних родин, дітям загиблих, дітям трудових мігрантів, дітям переселенців тощо.

Свято організовується командою Карітас Дітям за фінансової підтримки місцевих та іноземних партнерів, а також благодійників.

Якщо Ви бажаєте долучитися фінансово або передати негрошову допомогу у формі подарунків для дітей, солодощів, напоїв, контактуйте з організаторами за адресою: с[email protected]

Для детальнішої інформації щодо часу та місця проведення свята у вашому місті слідкуйте за сторінкою КарітасДітям та #КарітасДітям у Фейсбуці.

В програмі: різноманітні розважальні зони – батут, аква-грим, квести, конкурси, вікторини, танці, ярмарки дитячих робіт, майстер-класи з розпису пряників, виготовлення прикрас, оріґамі та багато іншого.

Карітас України є членом конфедерації Caritas Internationalis – об’єднання понад 160 національних Карітасів, які допомагають щороку десяткам мільйонів потребуючих людей у майже 200 країнах світу. З часу заснування першого Карітасу у Німеччині у 1897 році і до сьогодні Карітас дослухається до людей у потребі і надає їм засоби, аби змінити їхнє життя на краще. Глибокі моральні і духовні принципи гідності, справедливості та солідарності лежать в основі діяльності Карітасу і сьогодні. Перші організації Карітасу в Україні з’явились у 1992 році. З того часу сотні тисяч потребуючих українців отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу. Майже 1000 працівників і волонтерів працюють на базі понад 30 регіональних організацій у 16 областях України.