• Головна
  • Новини
  • Оголошено збір допомоги для матерів з дітьми, яких прихистив монастир...

Оголошено збір допомоги для матерів з дітьми, яких прихистив монастир

11.02.2019, 11:11
Оголошено збір допомоги для матерів з дітьми, яких прихистив монастир - фото 1

У Драганівці, що за 13 кілометрів від Тернополя, є притулок для вагітних жінок і породіль із малими дітьми, які опинилися на вулиці. Тернополянка Ольга Семенчук разом із колегами збирає допомогу для цих матерів із дітками. Жінка просить усіх небайдужих тернополян долучитись до ініціативи.

Особливий будинок для матерів із дітьми у складних життєвих обставинах діє при монастирі сестер-францисканок Марії Неустанної Помочі у селі Драганівка біля Тернополя, інформує "20 хвилин".

 

У монастирі проживають монахині та матері із дітьми, які не мають власного житла. Жінки можуть перебувати у монастирі рік часу, за цей період може одуматись родина чи повернутись батько. Тому передбачити кількість жінок із дітьми, яким необхідна допомога, точно неможливо, - пояснює організатор ініціативи Ольга Семенчук.

допомога.jpeg

Про цей особливий притулок жінка дізналась випадково.

- Прочитавши про нього в Інтернеті, я відразу подумала, що хочу їм чимось допомогти, - розповідає пані Ольга. -  Разом із колегами вже три роки двічі на рік їздимо підтримати матерів із дітьми як морально, так і матеріально.

Жінка розповідає, що їм завжди необхідно все. Лише просять не привозити цукерки, кажуть, краще фрукти.

- Ми привозимо різні речі та іграшки, - пояснює тернополянка. - А потім монахині беруть, що треба для тих, хто потребує, і віддають.

Фрукти намагаємось купувати ящиками, в них є підвал, де вони їх можуть зберігати. Монастир, звісно ж забезпечує нужденних необхідними для життя предметами побуту. Але, кажуть, що часто на ліки коштів не вистачає, тому допомозі благодійників завжди раді,- пояснює жінка. - Нові та вже ті, що були у користуванні, але в хорошому стані речі, іграшки, предмети побуту, памперси та фрукти - цього найбільше потребують у монастирі, - каже Ольга Семенчук.

За її словами, також можна допомогти фінансово, надіславши кошти безпосередньо їм на рахунок.

Реквізити: Ощадбанк МФО: 338545 Р/ р:26005300610406 Потрібно обов’язково писати у призначенні для кого, бо на цьому рахунку є і інший заклад.  

Довідка: Аби допомогти матерям у монастирі, можна долучитись до збору. Адреса збору: Крушельницької, 39, офіс 8, вівторок-четвер з 12 до 17:00, тел: 0673500877. Збір триватиме до 7 березня.