• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ відзначив Грамотою БФ «Реновабіс» з нагоди 25-річчя заснування...

Глава УГКЦ відзначив Грамотою БФ «Реновабіс» з нагоди 25-річчя заснування

30.09.2018, 11:26
Глава УГКЦ відзначив Грамотою БФ «Реновабіс» з нагоди 25-річчя заснування - фото 1

Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав відзначив Грамотою о. д-ра Крістіана Гартла, керівника Благодійного фонду Католицької Церкви в Німеччині «Реновабіс» для допомоги людям у Східній і Центральній Європі, з нагоди 25-річчя заснування «Реновабісу».

Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав відзначив Грамотою о. д-ра Крістіана Гартла, керівника Благодійного фонду Католицької Церкви в Німеччині «Реновабіс» для допомоги людям у Східній і Центральній Європі, з нагоди 25-річчя заснування «Реновабісу». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

renovabis-logo.png

У тексті Грамоти Предстоятель Церкви від себе та від імені Синоду єпископів УГКЦ висловив вдячність за багаторічну і плідну діяльність цієї організації.

«Насамперед складаємо сьогодні вдячність Німецькій єпископській конференції, яка чверть століття тому покликала «Реновабіс» до життя. Усвідомлюючи потребу і важливість підтримати вірних Католицької Церкви і взагалі християн, які в минулому столітті зазнали важких утисків і переслідувань від комуністичного режиму, владики вирішили створити благодійну організацію», - мовиться у тексті подяки. В УГКЦ дякують фонду  за підтримку і солідарність у часи виходу її з катакомб і початку  відродження структури УГКЦ та душпастирського служіння.

Подякував Глава УГКЦ також керівнику і працівникам «Реновабісу», колишнім і тим, хто сьогодні здійснює благородну місію Фонду, і тисячам небайдужих католиків Німеччини, нашим братам і сестрам у вірі, які молитвами і щедрими пожертвами впродовж 25 років підтримують «Реновабіс», сприяючи розвитку Католицької Церкви на пострадянському просторі.

Окремою Грамотою з цієї нагоди Глава УГКЦ відзначив Йоахіма Зауера. «Ваша багаторічна праця в «Реновабісі» принесла чималі плоди. Виявляючи братерську любов до України, ви зробили для неї багато добра і справді стали одним із нас. Через свої часті візити, підтримку наших проектів і щиру дружбу ви показуєте, що доля нашої Церкви і українського народу є для вас близькою і важливою», - сказано в Грамоті.