• Головна
  • Новини
  • Переселенці і ветерани АТО отримали від «Карітасу» підтримку для ведення бізнесу...

Переселенці і ветерани АТО отримали від «Карітасу» підтримку для ведення бізнесу

18.07.2018, 14:50
Переселенці і ветерани АТО отримали від «Карітасу» підтримку для ведення бізнесу - фото 1
Учасники проекту з самозайнятості для організації власної справи, які успішно захистили свої бізнес-плани, 18 липня отримали необхідне для роботи обладнання від Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ».

Учасники проекту з самозайнятості для організації власної справи, які успішно захистили свої бізнес-плани, 18 липня отримали необхідне для роботи обладнання від Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ».

Як повідомили власкору РІСУ Наталії Палій у БФ «Карітас Івано-Франківськ», загальна сума гранту на проекти становить 650 євро. Щоб отримати підтримку тим, кому вона необхідна, потрібно було пройти відповідне навчання – тренінги та консультації. Серед тих, хто успішно захистив бізнес-плани - внутрішньо переміщені особи, учасники АТО  і місцеві мешканці - всього 37 осіб, з них - 24 внутрішньо переміщені особи, 3 - учасники АТО та 13 – місцеві мешканці.

Карітас-1w.jpg

Після видачі обладнання, працівники Карітасу здійснюватимуть супровід та моніторинг підприємців-початківців заради успішного розвитку їхнього бізнесу.

«Церква завжди намагається допомогти людям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Певна річ, шукаємо різні шляхи надання можливості забезпечити їх майбутнє, - розповідає генеральний директор БФ «Карітас Івано-Франківськ отець Володимир Чорній. – Разом з Міжнародною організацією міграції та фінансування німецького уряду, ми провели навчання з самозайнятості і допомогли отримати гранти, які захистили учасники започаткованої нами програми. Думаю, це допоможе їм у майбутньому працювати самим і допомогти іншим. Маємо приклади успішного впровадження нового бізнесу тими, хто отримував нашу підтримку у попередні роки». 

Карітас-2w.jpg

«Хотілося б перш за все подякувати усім організаціям, які долучилися до проекту, який дає можливість як учасникам АТО, так переселенцям адаптуватися у теперішньому житті, стати суспільно корисними і самореалізуватися, - ділиться ветеран АТО Олександр Доронюк. – Мій проект на здобуття гранту був створений на основі уже існуючого виробництва мого колеги волонтера. Він теж бере участь у цьому проекті як підприємець. Отже, моє підприємство буде дочірнє до його і спеціалізуватиметься на сушінні деревини. Для роботи, в рамках проекту, я отримав спеціальний котел».

Карітас-3w.jpg

У проекті підтримки бізнесу від Карітасу брали участь також ті, хто займається викладацькою діяльністю. Інна Денисова, яка переїхала на Івано-Франківщину з Донецька, як вона розповіла, потребувала комп’ютерної техніки для заняття репетиторством. «Я вчитель хімії і тому хотіла б займатися репетиторством онлайн, - каже жінка. – У цьому є дуже велика потреба, бо є діти, не лише в Україні але і за кордоном, які потребують спеціальних якісних знань, яких інколи не додають в школі. Оскільки хімія - наука візуальна, то, звичайно потрібно було мати всю необхідну техніку – ноутбук, графічний планшет, тощо».