• Головна
  • Новини
  • Єпископи УПЦ КП закликали всіх вірних виділяти частину своїх статків для добродійності...

Єпископи УПЦ КП закликали всіх вірних виділяти частину своїх статків для добродійності

13.05.2018, 19:53
Єпископи УПЦ КП закликали всіх вірних виділяти частину своїх статків для добродійності - фото 1
Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату про милосердя поширив офіційний сайт цієї Церкви 12 травня.

Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату про милосердя поширив офіційний сайт цієї Церкви 12 травня.

Синод_КП.JPG

«В умовах війни, складного матеріального становища країни та народу, зросло число тих, хто опинився за межею бідності, тих, хто з різних причин не має можливості задовольнити навіть елементарні життєві потреби в їжі, одязі, ліках. Особливо це стосується людей похилого віку та інших, хто не може працювати та власними силами здобувати на прожиток для себе і рідних.

Наш спільний християнський обов’язок – справами любові до ближніх, справами милосердя відгукнутися на такі потреби. І такий відгук повинен бути не на один раз або за окремої нагоди, а стати частиною нашого християнського способу життя.

Кожен, хто може щось зробити для ближнього – нехай робить за совістю. Взяти під опіку самотню людину похилого віку, яка живе поруч, допомогти придбати продукти харчування чи одяг для потребуючої родини, потурбуватися про сиріт, відвідати хворих, допомогти безпритульним – кожному голос сумління нехай підкаже, у який спосіб ми здатні полегшити тягар убогості для тих, хто потребує нашої підтримки. І не важливо, наскільки вартісним буде вияв такої турботи – адже Господь жертовну лепту вдовиці оцінив найвище серед принесених дарів», - йдеться у Зверненні про милосердя..

Єпископи закликають у єпархіях УПЦ КП, монастирях, парафіях започаткувати або зробити більш активною, де вона вже ведеться, благодійну та милосердну діяльність, провадити її на постійній основі, робити регулярні збори пожертв грошима, продуктами харчування та речами, передаючи їх потребуючим.

Синод УПЦ КП закликав всіх вірних в міру можливого чинити справи милосердя, виділяти частину своїх статків для добродійності.