• Головна
  • Новини
  • Карітас України став переможцем конкурсу «Благодійна Україна - 2017»...

Карітас України став переможцем конкурсу «Благодійна Україна - 2017»

24.03.2018, 12:10
Карітас України став переможцем конкурсу «Благодійна Україна - 2017» - фото 1
22 березня 2018 року у колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулась церемонія нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017».

22 березня 2018 року у колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулась церемонія нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017».

BlagodiynaUkraina1w.gif

Серед учасників конкурсу «Благодійна Україна – 2017» – бізнес, громадські, волонтерські та благодійні організації і спільноти, фізичні особи, дитячі і молодіжні колективи, навчальні заклади, гуртки, об`єднання громадян, засоби масової інформації з усіх куточків України та світу.

В цьому році на загальнодержавному рівні переможців визначали у 21-й номінації, які у свою чергу поділилися на 15 основних, 3 індивідуальних та 3 спеціальні. Найбільша кількість заявок надійшла у номінації: молодіжна та дитяча благодійність – 149 заявок, благодійність у соціальній сфері – 136 заявок, благодійна акція – 122 заявки.

Ведучими заходу виступили Президент Асоціації благодійників України, Голова Оргкомітету конкурсу Олександр Максимчук та співачка, мисткиня, журналіст, волонтер, громадський діяч Анжеліка Рудницька.

«Мені дуже приємно, що з кожним роком більше благодійників зі всіх регіонів України беруть участь у нашому конкурсі і представляють дуже креативні проекти. Я дуже рада, що серед учасників ми бачимо багато молодих людей. Дійсно, єдине, що врятує Україну – це коли люди почнуть думати не тільки про себе, але й про своїх сусідів, суспільство і взагалі про Україну», – прокоментувала подію пані Катерина Ющенко, голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000».

Пишаємось, що значиму нагороду в номінації «Благодійність в соціальній сфері» в цьому році отримав Карітас України. Це доводить, що робота фонду у напрямку соціального захисту, соціального забезпечення, подолання бідності, опіки і піклування помітна й високо цінується суспільством.

Під час отримання нагороди, президент Карітасу України Андрій Васькович зазначив, що ми, як суспільство, мусимо працювати над тим, щоб кожна людина отримувала допомогу, яка їй належить. «Благодійність не може замінити державу, не може замінити соціальну сферу держави – ми маємо це розуміти. Ми як благодійники маємо працювати разом із державою, щоб всі люди були забезпечені і могли жити добрим життям», – сказав він, додавши: «Благодійність має виконувати дві функції: допомагати напряму людям, які цього потребують, а також боротись за справедливе суспільство, щоб побороти в ньому бідність».

Бурштинового «Ангела добра» переможцю номінації вручила Заступник Міністра соціальної політики України Олександра Чуркіна.

«Велика подяка організаторам конкурсу, котрий рік вони визначають найкращих серед найкращих. На мою думку, людина, яка робить добру справу та іноді турбується трохи більше, ніж держава, яка має турбуватися –  це дуже важливо. Сьогодні було надзвичайне свято. До речі, коли я побачила Карітас серед номінантів, то дуже зраділа, як людина, яка багато років знає діяльність Карітасу з інших своїх місць роботи. Це надзвичайно, що ми можемо зустрічатися і після завершення конкурсу додатково спілкуватися, адже саме в такій комунікації народжуються нові ідеї та спільні проекти. Благодійний рух продовжує поширюватись – а це саме те, що нам потрібно», - прокоментувала пані Чуркіна.

Варто зазначити, що в номінації «Регіональна благодійність» третє почесне місце здобув Карітас Харків.

В рамках Національного конкурсу також проходили і регіональні його етапи. В регіональному конкурсі «Благодійна Київщина – 2017» в номінації «Благодійність в соціальній сфері» перемогу здобув Карітас Київ. Тим часом, Карітас Одеса виступили організаторами регіонального конкурсу «Благодійна Україна – 2017».

Історія: Національний конкурс «Благодійна Україна» -  щорічний всеукраїнський конкурс, заснований Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України» з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик. Конкурс розпочав свою історію у 2007 році, а в форматі «Благодійна Україна» - проводиться з 2012 року.