• Головна
  • Новини
  • При кожній парафії УГКЦ створять групу конкретних справ милосердя...

При кожній парафії УГКЦ створять групу конкретних справ милосердя

15.03.2018, 11:45
При кожній парафії УГКЦ створять групу конкретних справ милосердя - фото 1
Рішення про створення на парафіях УГКЦ груп, які займатимуться милосердям прийнято на нещодавній зустрічі Глави УГКЦ з керівниками організацій мережі "Карітасу України", благодійної організації, що об'єднує волонтерів УГКЦ, інформує сайт УГКЦ.

Рішення про створення на парафіях УГКЦ груп, які займатимуться милосердям прийнято на нещодавній зустрічі Глави УГКЦ з керівниками організацій мережі "Карітасу України", благодійної організації, що об'єднує волонтерів УГКЦ, інформує сайт УГКЦ.

Карітас.jpg

Керівники організацій розповіли главі УГКЦ про соціальні проблеми, з якими щодня зіштовхуються у своїй роботі працівники Карітасу, та діяльність, що спрямована на їх вирішення. Окремо згадали нинішні страждання, спричинені війною в Україні. За словами архієпископа Святослава, ці важкі випробування показали також небувалу жертовність і самопосвяту народу в Україні. За його словами, виявом живої віри має стати ще більша солідарність із постраждалими від війни і ця солідарність повинна набрати практичного виміру, залежно від потреб конкретної родини чи людини та відповідно до можливостей церковної спільноти.

Глава Церкви підкреслив, що відповідно до Стратегії розвитку соціального служіння УГКЦ, яку було затверджено Синодом, у кожній парафії належить створити харитативну групу чи парафіяльний осередок Карітасу, які б ставили собі за мету залучати вірних до справ милосердя.

За підтримки єпархіального Карітасу такий осередок має бути відповідальним за підготовку всієї парафіяльної спільноти до реалізації обов’язку перетворити віру на конкретні діла милосердя. Він також повинен виховувати осіб та групи, які постійно компетентно працюватимуть у Церкві у сфері благодійної діяльності. У парафії є багато конкретних форм для такого служіння: відвідування хворих, допомога бідним, годування голодних, захист сиріт, підтримка тих, які терплять несправедливо, миротворча діяльність, потіха засмучених, захист ненароджених дітей і т. п.

По змозі, парафія повинна підтримувати харитативну діяльність Церкви на регіональному, національному та міжнародному рівнях.