• Головна
  • Новини
  • Мусульманки Одеси зібрали 10 000 грн на медапарат для онкохворих дітей...

Мусульманки Одеси зібрали 10 000 грн на медапарат для онкохворих дітей

20.02.2018, 10:25
Мусульманки Одеси зібрали 10 000 грн на медапарат для онкохворих дітей - фото 1
15 лютого волонтери Ісламського культурного центру Одеси долучилися до зусиль добродійного фонду «Вітрила Надії» (рос. «Парус Надежды») та провели ярмарок для допомоги онкохворим дітям Одеси та області.

15 лютого волонтери Ісламського культурного центру Одеси долучилися до зусиль добродійного фонду «Вітрила Надії» (рос. «Парус Надежды») та провели ярмарок для допомоги онкохворим дітям Одеси та області, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Альраід.

Мусульманки-Одесиw.jpg

Завданням було придбати інфузомати — апарати для безперервної дозованої подачі препаратів у хіміотерапії. Таких апаратів у відділі дитячою онкогематології Одеси треба десять, і коштують вони понад півмільйона гривень. Бракувало 41 000 грн, і 10 125 із них змогли зібрати мусульманки — не самі, а за допомогою друзів.

Ярмарковий стенд ІКЦ збирали гуртом: окрім принесених мусульманками смаколиків, були керамічні вироби, виготовлені вихованицями інтернату для дітей з розумовими вадами — діти протягом місяця старанно розмальовували фігурки, прагнучи допомогти онкохворим одноліткам, — та печиво студентів Одеського вищого професійного училища морського туристичного бізнесу. Організатори ярмарку зазначили, що їх дуже потішила небайдужість, з якою молодь долучилася до доброчинності.