• Головна
  • Новини
  • Понад 1800 подарунків зібрали СУМівці світу для дітей українських військових...

Понад 1800 подарунків зібрали СУМівці світу для дітей українських військових

20.12.2016, 13:08
Понад 1800 подарунків зібрали СУМівці світу для дітей українських військових - фото 1
Понад 1800 подарунків-миколайчиків передали дітям українських військових їхні ровесники – члени осередків Спілки Української Молоді, які мешкають в Канаді, Австралії, Сполучених Штатах Америки, Німеччині, Естонії та Великобританії.

Понад 1800 подарунків-миколайчиків передали дітям українських військових їхні ровесники – члени осередків Спілки Української Молоді, які мешкають в Канаді, Австралії, Сполучених Штатах Америки, Німеччині, Естонії та Великобританії.

Це вже третій рік поспіль СУМ організовує таку доброчинну акцію, девізом якої є слова «Теплом зігріємо серця».

СУМ_2.jpg

Зокрема, незабаром подарунки від українських дітей з діаспори отримають діти та молодь в Калуші, Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Хмельницькому, Новоайдарі, Краматорську, Дніпрі та Києві.

«Ця акція є свідченням того, що українці світу підтримують свій Батьківський край, живуть його турботами та дієво допомагають родинам тих, хто сьогодні стоїть в обороні незалежності та територіальної цілісності нашої держави», - каже комендант акції, голова Крайової Управи СУМ в Україні Юрій Іляш.

Крім дітей військовиків, дарунки отримають також хлопці та дівчата, яких бойові дії змусили покинути рідні домівки та родини яких перебувають нині в складних життєвих  умовах.

«Кожен пакунок СУМівці збирали з любов’ю, орієнтуючись на конкретні потреби тієї чи іншої дитини. У подарункові наплічники юнаки з діаспори клали взуття, одяг, канцелярське приладдя, солодощі, іграшки», -  продовжує Юрій Іляш.

СУМ_1.jpg

Більшість гостинців доповнено вітальними листівками, які виготовили та підписали учасники акції.

«Звісно, що ми не можемо охопити цим доброчинним марафоном дітей усіх українських військових. Але подарувати тепло своїх сердець хоча б частині з них  -  це в наших  силах!», - переконані організатори акції.

До речі, в минулі 2014 та 2015 роки, в рамках сумівської ініціативи «Теплом зігріємо серця» українським дітям було передано загалом понад 2000 дарунків.

У Спілці Української Молоді в Україні кажуть, що це не єдиний її захід, орієнтований на дітей українських військових - цього та минулого року діти полеглих бійців мали нагоду таборувати у французькому містечку Розе та на сумівській оселі «Тарасівка» у Великобританій. Також для них було організовано Всеукраїнські благодійні табори.

Спілка Української Молоді – молодіжна виховна організація займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах у дусі свого гасла «Бог і Україна».

Спілку засновано у 1925 році в Києві. У 1946 році СУМ було відновлено в повоєнній Німеччині, з того часу організація поширює свою працю у 10 країнах світу в Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії.

В основі виховної системи СУМу є теоретичні напрацювання Григорія Ващенка – відомого українського педагога, який вперше розробив систему національного виховання.