• Головна
  • Новини
  • Завтра у Києві пройде аукціон іконописця Левка Скопа, збирають гроші для АТО...

Завтра у Києві пройде аукціон іконописця Левка Скопа, збирають гроші для АТО

15.08.2016, 15:39
У вівторок, 16 серпня, у київській галереї Д12 (вул. Десятинна, 12) о 18:00 відбудеться благодійний аукціон відомого українського іконописця Левка Скопа.

У вівторок, 16 серпня, у київській галереї Д12 (вул. Десятинна, 12) о 18:00 відбудеться благодійний аукціон відомого українського іконописця Левка Скопа. Гроші, зібрані від продажу ікон, будуть витрачені на купівлю тепловізора для бійців 3-го взводу 3-ї роти 1-го батальйону 54 ОМБр, побратимів Василя Сліпака, який загинув 29 червня 2016 року під Луганським (Донецька область), повідомляє НБН.

«62-річний Левко Скоп відомий в Україні та Європі художник-іконописець і реставратор. З того моменту, як в Україну прийшла війна, Скоп розпочав писати ікони для фронту. Продаючи свої твори, він збирає гроші на закупівлю медичного обладнання для зони АТО, на придбання військової техніки для фронту», – розповіла на Фейсбук журналістка Галина Плачинда.

Мета завтрашнього «тихого» благодійного аукціону – зібрати кошти на купівлю тепловізора для бійців 3-го взводу 3-ї роти 1-го батальйону 54 ОМБр, побратимів Василя Сліпака, який загинув 29 червня 2016 року під Луганським (Донецька область).

«Він залишив оперну сцену Парижа і пішов воювати за Україну, він до останнього подиху допомагав збирати допомогу для армії і дбав про дітей загиблих українських солдат. Його справу тепер продовжують побратими – на Світлодарській дузі, у Львові, Києві та Парижі... Але без підтримки тилу, точніше тих людей, хто перебуває на мирній землі і допомагає передовій, не обійтися», – уточнила дописувачка.