• Головна
  • Новини
  • Перед Великоднем на Сумщині розпочвся збір грошей для онкохворих дітей...

Перед Великоднем на Сумщині розпочвся збір грошей для онкохворих дітей

14.03.2016, 08:51
Перед Великоднем на Сумщині розпочвся збір грошей для онкохворих дітей - фото 1
В перший день посту, 14 березня, розпочалася вже шоста благодійна акція «До Світлого Дня – світлі вчинки». Триватиме акція до 3 травня, коли всі зібрані кошти підрахують та передадуть відділенню гематології та онкології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

збір_онкохворим.jpgexklusiv.gifВ перший день посту, 14 березня, розпочалася вже шоста благодійна акція «До Світлого Дня – світлі вчинки». Триватиме акція до 3 травня, коли всі зібрані кошти підрахують та передадуть відділенню гематології та онкології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Організатори акції, Сумська єпархія Української Православної Церкви (Московський Патріархат) та Сумська обласна державна телерадіокомпанія, сподіваються на щедрість сумчан. Кошти збирають через опломбовані скриньки у храмах УПЦ (МП) області, а також через спеціальний розрахунковий рахунок в ПАБ «Укрсоцбанк».

У 2015 році кількість онкозахворювань серед дітей на Сумщині різко зросла, лікарі фіксують випадки зовсім не характерні для дитячого віку.  Разом з тим нерегулярне державне фінансування не дозволяло вчасно закуповувати медичні препарати.

На кошти, зібрані під час минулорічної акції, а це більше 533 тисяч гривень,  були придбані медичні препарати, яких на той час найбільше потребували пацієнти  відділення онкогематології.

З початку 2016 року за державні кошти не було куплено жодних ліків для хворих на рак дітей. Тому є серйозна потреба сформувати  запас найбільш необхідних медпрепаратів для вчасної  допомоги онкохворим дітям і це головна мета цьогорічної акції  «До світлого дня – світлі вчинки».

На сьогодні на Сумщині діагноз онкозахворювань встановлено 146 дітям. На лікуванні  у відділенні онкогематології  зараз перебувають  22  пацієнти. В лікарні такі діти проводять  від 6 до 12 місяців. Лікування однієї дитини коштує в середньому 80-100 тисяч доларів. Показник онкозахворювань у регіоні  на 40% вищий за середній по Україні. Відсоток одужання з року в рік є більш обнадійливим, за окремими видами пухлин  -  83%.

Кошти для допомоги онкохворим дітям можна перерахувати на рахунок:

Благодійний рахунок: Сумська єпархія УПЦ, код 22596097 в ПАТ "Укрсоцбанк" м.Київ, МФО 300023, р/р 26004000069613. Призначення платежу: для онкохворих дітей.