На Волині священики УПЦ (МП) зібрали для сиріт 250 тис. грн

28.01.2016, 14:45
На Волині священики УПЦ (МП) зібрали для сиріт 250 тис. грн - фото 1
Близько 250 тисяч гривень на Волині вдалося зібрати у рамках Різдвяного благодійного концерту на потреби сиріт, дітей, які втратили батьків у АТО.

Близько 250 тисяч гривень на Волині вдалося зібрати у рамках Різдвяного благодійного концерту на потреби сиріт, дітей, які втратили батьків у АТО.

Про це йдеться у публікації Наталії Малімон, – повідомили IA ZIK у прес-службі Волинської єпархії УПЦ (МП).

Волинь_МП.jpg

Як сказано у  повідомленні, різдвяний благодійний концерт є надзвичайним явищем. Не тільки тому, що він відбувся вже у 22 раз, і щороку – нова цікава програма, яка додає духовного і душевного піднесення присутнім на концерті. За понад два десятиліття, що відбувається це благодійне свято, парафіяни Волинської єпархії УПЦ (МП) пожертвували для дітей-сиріт та дітей, які потрапили у складні життєві обставини, вже майже 3 мільйони гривень.

Бо починали на першому концерті з двох тисяч гривень, і на той час це були солідні кошти. А в останні роки суми пожертв становлять уже сотні тисяч гривень. Цього року, як і в минулі, Різдвяний благодійний концерт відбувався у двох луцьких залах: у Палаці культури «Просвіта» та у Волинському обласному академічному драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Кошти для сиріт жертвують не тільки під час самого концерту, і цього року у двох залах було зібрано 120 тисяч гривень, а й на парафіях, де пожертвували ще 130 тисяч гривень.

Вітаючи учасників благодійного вечора, голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук говорив про те, що важливі і пожертви віруючих людей, бо утримання сиріт в інтернатах потребує великих коштів, бо втрата тата на полі бою за земну батьківщину під час неоголошеної війни на сході України – це не тільки велика душевна рана для родини воїна. Це і матеріальні проблеми для вдови, яка має піднімати дітей без допомоги чоловіка… І цього року благодійний концерт Волинської єпархії УПЦ (МП) збирав пожертви і для дітей-сиріт, які отримали цей статус у мирному житті, через різні життєві обставини, і для дітей, які втратили батьків у зоні так званого АТО.

Парафіяни Волинської єпархії УПЦ (МП), пожертвували для українських військових понад мільйон гривень: це одяг і продукти, амуніція, власне і грошові кошти, а священики єпархії несуть послух військових капеланів у підрозділах української армії, допомагають як волонтери і духовні пастирі, визволяли з полону бійців з Волині.

Секретар Волинської єпархії УПЦ (МП) протоєрей Миколай Бондарук побажав учасникам благодійного вечора милості Божої і милосердя від ближніх за їхню доброту і підтримку нужденних та стражденних.

Програма Різдвяного благодійного вечора, який готував великий колектив на чолі з архимандритом Аліпієм (Сапігою) була ексклюзивною та душевною.

Пожертви, зібрані на благодійному Різдвяному концерті, завжди передається Дитячому фонду, який опікується сиротами. Єпархія опікується і нечуючими дітками, і тими, що не бачать, і аутистами, і даунятами – чимало біди, як кажуть, на світі, і додалося її з часу початку АТО на сході України.