У Запорізькій області відкриють притулок на захист життя

13.01.2016, 17:05
У Запорізькій області відкриють притулок на захист життя - фото 1

9 січня у місті Чіппева Фолз, штат Вісконсін, США, відбувся Український різдвяний вечір, який провів американський благодійний фонд «Чаша Милосердя». Цього року особливим гостем свята був отець Андрій Попов із Запоріжжя, з храму Бога Отця Милосердного Римо-Католицької Церкви.

exklusiv.gif9 січня у місті Чіппева Фолз, штат Вісконсін, США, відбувся Український різдвяний вечір, який провів американський благодійний фонд «Чаша Милосердя». Цього року особливим гостем  свята був отець Андрій Попов із Запоріжжя, з храму Бога Отця Милосердного Римо-Католицької Церкви.

Запоріжжя_1.jpg

Отець Андрій  вже багато років в Україні співпрацює з цим американським благодійним фондом. Він веде просвітницьку роботу із запорізькою молоддю, був одним з організаторів міжконфесійного “Маршу за життя від початку” в Запоріжжі 27 вересня минулого року.

Тепер отець Андрій вперше зустрівся із заокеанськими друзями, щиро подякував їм за їхню благородну місію та зустрівся із колишньою землячкою.  Адже благодійний фонд «Чаша Милосердя» засновано 2007 року в США уродженкою Запоріжжя Валентиною Павсюковою. Вона обрала для себе місію допомагати в Україні захищати життя від зачаття до природної смерті. 

Запоріжжя_2.jpg

Цього року благодійна вечеря була присвячена збору пожертвувань для будівництва “Будинку захисту життя імені святої Марії Боретті”. У цьому будинку буде створено умови для тимчасового мешкання вагітних і матерів з новонародженими, які стали переселенцями, не мають притулку або перебувають у важкій життєвій ситуації, відчувають утиски з боку рідних і близьких через вагітність. Торік для будинку була придбана земля, вже розроблено проект. Як повідомив телефоном отець Андрій Попов, який ще перебуває в Америці, “Будинок захисту життя імені святої Марії Боретті” буде зведено у селі Багатирівка Вільнянського району Запорізької області.

Заплріжжя_3.jpg

На вечорі у штаті Вісконсін зібралося більше 200 осіб, були присутні шестеро священиків, зокрема генеральний вікарій єпархії Ла Крос монсенйор Майкл Горман та директор місіонерського відділу отець Вудров Піс. Ця вечеря пройшла за  українськими традиціями святкування Різдва Христового. Був і вертеп із фігурками Святого Сімейства. Гостям пропонували українські традиційні різдвяні страви, які приготували волонтери, можна було ознайомитися із народними сувенірами. Про це РІСУ повідомила Олена Піддубна.

Запоріжжя_4.jpg

Фото з сайту rkc.zp.ua