• Головна
  • Новини
  • Радник Михайла Саакашвілі в Одесі став помічником Святого Миколая...

Радник Михайла Саакашвілі в Одесі став помічником Святого Миколая

09.12.2015, 15:15
Радник Михайла Саакашвілі в Одесі став помічником Святого Миколая - фото 1
Більше сотні дітей-переселенців з Донецька та Луганська, які відвідують «Простір, дружній дитині» при благодійному фонді «Карітас Одеса УГКЦ», слухають казки від відомих одеситів.

exklusiv.gifБільше сотні дітей-переселенців з Донецька та Луганська, які відвідують «Простір, дружній дитині» при благодійному фонді «Карітас Одеса УГКЦ», слухають казки від відомих одеситів.

У невеликому приміщенні ледве чутно тихе сопіння - дітки сидять тихо-тихо і уважно слухають казку. Іноді, правда, на задніх рядах, хтось посміхається над черговою історією, яку написала Агнія Барто.

Чарівні новорічні історії читає радник губернатора, перший заступник Михайла Саакашвілі Володимир Резник. До дітей він прийшов не з порожніми руками - приніс із собою величезний пакет книжок. Серед них яскраві барвисті енциклопедії, розмальовки, а також книги про піратів і лицарів, «Пітер Пен», «Чарівник країни Оз», «Лускунчик та Мишачий король» тощо.

Одеса.jpeg

«Вибирав книги ті, які були улюблені й в моєму дитинстві. Я пам'ятаю, що мені читала мама - це, звичайно ж, вірші Агнії Барто та Григорія Остера. Колись і я їх читав своїм дітям. А тепер вже й внучці. Діти зараз, хоч і «цифрові», якщо можна так сказати, але читати люблять», – запевняє радник губернатора.

А першим гостем-помічником став відомий далеко за межами Одеси філософ і поет Борис Херсонський, який читав казки, розмірковував про життя і згадував історії з дитинства.

В цілому, проект розпочався напередодні акції «Сто помічників святого Миколая» і приурочений до Дня святого Миколая, розповідає отець Василь Колодчин. Подібні читання проходять в Одесі у такому цікавому форматі вперше.

Одеса_читання.jpeg

«Ця акція спрямована не тільки на те, щоб діти хотіли отримувати подарунки до свята, а щоб йчитання як таке пропагувалося аби привіти у дітей любов до книги. Ми таким чином говоримо про те, що якщо ти багато читаєш - стаєш успішним», –  пояснює отець Василь.

До акції може долучитися кожен бажаючий. Для цього необхідно придбати книжку, отримавши знижку у певному книжковому магазині, та відправити її через волонтера або ж принести безпосередньо в центр. Про це РІСУ повідомила Анна Волошина.