• Головна
  • Новини
  • П'ятдесятники-діаспорці зібрали допомогу для українських бійців...

П'ятдесятники-діаспорці зібрали допомогу для українських бійців

26.05.2015, 09:42
П'ятдесятники-діаспорці зібрали допомогу для українських бійців - фото 1
Черговий контейнер з медичними засобами отримали пацієнти Дніпропетровського військового шпиталю. Там — необхідні речі для проведення операцій та реанімаційних заходів.

exklusiv.gifЧерговий контейнер з медичними засобами отримали пацієнти Дніпропетровського військового шпиталю. Там — необхідні речі для проведення операцій та реанімаційних заходів, розповідає кореспондент РІСУ Софія Богуцька.

На подвір'ї шпиталю жваво працюють люди. Усі пакунки треба перенести на аптечний склад. Працівникам госпіталю допомагають самі ж пацієнти закладу - українські бійці, котрі міцніші. Євген, один з них, каже: “Це ж для наших хлопців! Треба допомагати!”

допомога_3.jpg

Розвантажують мікроавтобус вишневого кольору священнослужителі. Зокрема, єпископ об'єднання християн віри євангельської Тернопільської області Віталій Яцюк. Він з одновірцями їхав цілу ніч, аби наступного дня доставити вантаж до Дніпропетровська. У ньому — десятки пакунків, які зібрали українські віряни-п'ятдесятники з американського штату Нью-Йорк.

“Ми привезли медичне, хірургічне обладнання. Медикаменти американські. Коли ми розвантажували, лікарі казали, що це - потрібні речі. Я навіть не знаю повний перелік того, що там є,” - розповідає пресвітер Віталій Яцюк.

Найперше віряни вирішили привезти допомогу саме до Дніпропетровська. Тут, на їхню думку, перебуває найбільше воїнів, які потребують догляду. Крім того, торік священнослужителі з Тернополя самі у цьому переконалися, адже теж сюди привозили допомогу.

допомога_2.jpg

Військовому шпиталю віряни готові були передати два пересувних рентген-апарати. Але, виявилося, таке обладнання вже є. Ці апарати місцеві медики порадили відвезти до військово-польових шпиталів, ближче до передової. Там вони потрібніші.

єпископ.jpg

Єпископ об'єднання ХВЄ Тернопільщини Віталій Яцюк сказав, що так і зробить. Тим паче, священики не раз бували і на передовій. Загалом перевезли туди майже 40 тонн продуктів. “Медикаментів багато ми ще на передову відправляємо — в Луганську, Донецьку області. Одного разу під Горлівкою я навіть потрапив із своїм заступником під обстріл, але чудом Божим залишилися живими. Ми везли продукти, одежу військову, взуття і буржуйки”, - поділився спогадами священнослужитель.

допомога_1.jpg

Вже найближчими днями усі подаровані медичні засоби на складі Дніпропетровського військового шпиталю розсортують та відправлять у відділення. Тут їх чотири.