Закарпатці відіслали в АТО понад 15 тон великодніх смаколиків

14.04.2015, 16:31
Закарпатці відіслали в АТО понад 15 тон великодніх смаколиків - фото 1
Напередодні Пасхи закарпатські волонтери провели акцію «Паска для солдата», в ході якої зібрали та вислали на Схід для земляків близько 15 тон смачних великодніх продуктів до свята Пасхи

Традиційні закарпатські великодні кулінрані атрибути: паски, ковбаси, шовдарі (закарпатська шинка, окіст), писанки, солодощі, тощо були відправлені у понад десять військових формувань, де служать закарпатці. Ідею волонтерів про великодній вантаж для закарпатців в АТО підтримала обласна рада. Її голова, Василь Губаль закликав долучитися до цієї акції усіх бажаючих. «Переконаний, — написав він на своїй сторінці у мережі Фейсбук, — що найсвітліший день має принести радість і нашим оборонцям, тож закликаю закарпатців провести в області акцію "Паска для солдата". Спілкуючись сьогодні з керівниками обласних департаментів, запросив їх об'єднати зусилля для того, щоби залучити краян, служби області й зібрати для відправки на Схід в місця дислокації наших військових смачні й символічні атрибути Великодня. Мова передовсім про паски, але, думаю, долучимо до посилок ще дещо, що сподобається нашим хлопцям».

В результаті до Ужгорода з’їхалися пасхальні «передачі» майже з усіх районів області. Кожен район прислав те, чим багатий: Виноградове прислало паски, шинки та більше 200 кг різноманітних ковбас та м’ясних виробів, Рахів передав м’яса та гуцульську бринзу, фіточаї та мед. Дві вантажівки приїхали з Хустщини з передачами переважно від освітніх закладів.

Перед відправленням вантажі освятили православні та греко-католицькі священики, благословивши в дорогу також і волотерів.

Допомога для вояків в АТО із Закарпаття

У результаті адресатами «Паски для солдата» стали понад десять підрозділів у зоні АТО. Організатори акції, бажаючи охопити всі частини, де служать закарпатці, спрямували великі вантажі на маріупольський та луганський напрямки. Паску та тепло з дому отримали артилеристи, батальйон залізничників, спецпризначенці, служба військового правопорядку на Луганщині, Добровольча чота «Карпатська Січ» та Добровольчий Український корпус.

Допомога для вояків в АТО із Закарпаття

В призначений час вантажівки дісталися хлопців і вояки записали вітання та подякували за домашній пасхальний настрій.