Івано-Франківські мальтійці розгорнули ще одну польову кухню в Маріуполі

Івано-Франківські мальтійці розгорнули ще одну польову кухню в Маріуполі - фото 1
Мальтійська Служба Допомоги висловлює щиру вдячність всім, хто підтримує працю, спрямовану на надання допомоги потребуючим.

кухня_1.jpg«Зважаючи на складну ситуацію на Сході нашої країни, обстріли мирних міст, втрату нашими громадянами житла та засобів до існування, мальтійці Івано-Франківська прийняли рішення про розгортання другої польової кухні у Маріуполі», – розповів керівник Івано-Франківської благодійної організації Мальтійська Служба Допомоги Роман Яручик.

Зва його словами, завданнями, які поставили собі волонтери були – ремонт і відновлення потужностей попередньо встановленої кухні, яка через певні технічні причини мала труднощі у функціонуванні, монтаж нової системи газопостачання кухні, доставка і розгортання другої, яка є подарунком мальтійців м. Віттліх, що у німецькій єпархії Трір. Також необхідно було доправити до Маріуполя 20 тон дров, зібраних мешканцями долинського району нашої області - на випадок, коли місцеві волонтери матимуть труднощі в придбанні скрапленого газу.

кухня_2.jpg

Волонтери передали на схід також мікроавтобус Мерседес-Спрінтер та нові термоємкості для кухонь.

Ще їм довелося спорудити терасу для функціонування другої польової кухні.

«Ініціативу Мальтійської Служби Допомоги благословив архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), а Економічний відділ архиєпархії в особі прот. Михайла Клапківа надав фінансове забезпечення цієї програми – транспортні витрати, продукти, технічні витрати, тощо», - повідомляє Роман Яручик.

кухня_3.jpg

Як каже пан Роман, за тиждень своєї місії в Маріуполі мальтійці повністю впорались з завданням. Розгортання другої польової кухні стане значним полегшенням у роботі місцевих волонтерів, які щодня готують 700-800 порцій для потребуючих. Кухня, яка працює на дровах забезпечить безперебійну працю у випадку екстремальних ситуацій, є простішою в експлуатації і за наявності дров дозволяє економити газ.

Подарований автомобіль додасть місцевому осередку мобільності, термоємкості допоможуть у зберіганні і транспортуванні приготованих страв, а споруджена мальтійцями тераса забезпечить продуктивність другої кухні.

Мальтійська Служба Допомоги висловлює щиру вдячність всім, хто підтримує працю, спрямовану на надання допомоги потребуючим.

«За надання фінансової та матеріальної допомоги ми дякуємо організаціям, підприємствам, закладам та приватним особам в Україні і за кордоном. Ми дякуємо всім, хто жертвує свій час і працю, хто надає нам моральну та духовну підтримку», – підкреслює керівник Івано-Франківської благодійної організації Мальтійська Служба Допомоги Роман Яручик.