• Головна
  • Новини
  • Стартувала ХIІІ «Різдвяна свічка» для допомоги малозабезпеченим дітям...

Стартувала ХIІІ «Різдвяна свічка» для допомоги малозабезпеченим дітям

26.12.2014, 11:56
Стартувала ХIІІ «Різдвяна свічка» для допомоги малозабезпеченим дітям - фото 1

В рамках ініціативи неповносправна молодь, якою опікується Карітас України на базі своїх 6 спеціалізованих центрів, долучається до виготовлення різдвяних свічок, що розповсюджуються насамперед через спільноти Української Греко-Католицької Церкви, також серед корпоративних донорів і приватних благодійників.

Свічка.jpgВ рамках ініціативи неповносправна молодь, якою опікується Карітас України на базі своїх 6 спеціалізованих центрів, долучається до виготовлення різдвяних свічок, що розповсюджуються насамперед через спільноти Української Греко-Католицької Церкви, також серед корпоративних донорів і приватних благодійників.

Завдяки проведенню акції «Різдвяна свічка» Карітас України щорічно забезпечує можливість для тисяч потребуючих дітей і молоді брати участь у проведенні літніх таборів, відвідувати екскурсії, долучатись до роботи навчальних груп і творчих гуртків, організовувати особливі свята і бути отримувачами адресної допомоги в 8 областях України.

Минулого року до акції долучились рекордна кількість людей – більше 150 тисяч. Географія акції розповсюджується не лише на Україну, а й на Австрію, США, Канаду.

– За експертними даними сьогодні  в Україні проживає майже 100 тисяч сиріт і дітей, що позбавлені батьківського піклування. Ще понад 100 тисяч українських дітей виховуються в неблагополучних сім’ях. 30% сімей з дітьми в Україні живуть за межею бідності.

– На вулицях нашої країни живе і працює ще кілька десятків тисяч дітей. Більше 60% дітей у віці 2-14 років потерпають від різних форм насильства.

– За даними UNICEF щонайменше 130 тисяч дітей цього року в Україні стали вимушеними переселенцями. Від 60 до 80% дітей переселенців бачили на власні очі насильство.

За таких обставин Карітас України  спрямовує свою діяльність на допомогу дітям і молоді, що перебувають у кризових умовах життя. Впродовж понад 20 років провадиться комплексна робота для допомоги дітям і молоді, що опинились у кризових умовах життя. Реалізовуються проекти мобільної роботи із кризовими дітьми і молоддю, реабілітації і соціалізації неповносправної молоді, соціально-психологічної допомоги дітям із труднощами у навчання, опіка дітьми переселенців, надається адресна матеріальна допомога дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, також фінансова допомога у лікуванні онкохворих дітей.

Щорічно протягом останніх років на програми опіки дітьми і молоддю витрачається близько 3,5-5 млн. грн. При цьому 94-97% фінансування на свою роботу отримує з-за кордону – здебільшого з Німеччини, Франції, Іспанії, Щвейцарії, Бельгії.  

Задля долучення в першу чергу українців до вирішення українських соціальних проблем протягом останніх 13 років діє благодійна акція «Різдвяна свічка». Ця благодійна ініціатива – можливість для кожного, навіть незаможного українця за ціну нижче 10 грн (примітка: ціна у різних регіонах розповсюдження коливається від факторів постачальника і доставки), внести свою лепту до опіки потребуючими дітьми. Про це інформує Карітас України.