• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) відновлює у Запоріжжі госпіталь для поранених в АТО...

УПЦ (МП) відновлює у Запоріжжі госпіталь для поранених в АТО

02.10.2014, 10:06
УПЦ (МП) відновлює у Запоріжжі госпіталь для поранених в АТО - фото 1
В Запоріжжі УПЦ (МП) взялася відновити військовий госпіталь – будівлю, яку звели ще у 30-их роках минулого століття. У серпні цю споруду власними силами ремонтували волонтери, благодійники, медсестри, а у вересні до робіт підключилося місцеве духовенство.

dsc_534s.gifВ Запоріжжі УПЦ (МП) взялася відновити військовий госпіталь – будівлю, яку звели ще у 30-их роках минулого століття. У серпні цю споруду власними силами ремонтували волонтери, благодійники, медсестри, а у вересні до робіт підключилося місцеве духовенство.

За словами архиєпископа Запорізького УПЦ (МП) Луки (Коваленка), ідея допомогти у відновленні госпіталю прийшла після одних із загальноєпархіальних зборів.

«Під час зустрічі до мене звернулися наші клірики з проханням знайти можливість практично допомогти військовослужбовцям, які постраждали в результаті військового протистояння. Медичні працівники приймають присягу, якою клянуться всі сили віддавати на благо хворого. В основі їх клятви лежить принцип милосердя, турботи про користь хворого, домінанта його інтересів. Священики так само у своїх вчинках керуються принципом милосердя і турботи про всіх «трударів і обтяжених». Тому було прийнято рішення внести свою лепту», - сказав єрарх.

Архиєпископ також повідомив, що Предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) звернувся до архиєреїв, аби вони зі своїх єпархій направили волонтерів на відновлення запорізького шпиталю. Першими відгукнулися священнослужителі із Волині та Закарпаття.

Згідно із наказом Міноборони України, військовий шпиталь має приймати поранених у зоні АТО вже з 1 листопада 2014. Але коштів на цей ремонт у держави немає. Як інформує сайт Запорізької єпархії УПЦ (МП), допомогти відновити госпіталь зголосилися благодійники, сама ж єпархія за власні кошти закупила будматеріали. Очікується, що до робіт незабаром приєднаються майстри із Запоріжжя, Волині та Закарпаття. Витрати на їх проживання, харчування та навіть благодійні концерти взяла на себе Запорізька єпархія УПЦ (МП).