• Головна
  • Новини
  • Благодійна католицька мережа Caritas підтримає переселенців зі Сходу України...

Благодійна католицька мережа Caritas підтримає переселенців зі Сходу України

20.08.2014, 12:03
Благодійна католицька мережа Caritas підтримає переселенців зі Сходу України - фото 1
Кошти для цього - близько 500 тисяч євро - надає МЗС Німеччини.

Католицька благочинна мережа Caritas International розширює допомогу для переселенців зі Сходу України. Про це стало відомо у вівторок, 19 серпня. Кошти для цього - близько 500 тисяч євро - надає МЗС Німеччини. У липні Німеччина вирішила виділити 2,5 мільйона євро невідкладної фінансової допомоги для України з метою підтримки міст, звільнених з-під контролю проросійських сепаратистів.

Карітас.jpg

Благодійна організація УГКЦ "Карітас України", яка є партнером мережі Caritas International, допоможе вимушеним переселенцям продуктами, матрасами, ковдрами та предметами гігієни. Окрім того, біженцям надаватимуть психологічну допомогу. Розради особливо потребують діти. Дорослим допомагатимуть уникати напруження та знаходити спільну мову з мешканцями тих міст, куди переселилися втікачі, пише інформагенція KNA.

З огляду на те, що наближається зима, допомоги особливо потребують люди, чиє житло постраждали або були зруйновані внаслідок бойових дій на Донбасі. "Карітас України" надаватиме тим, хто повернувся до звільнених від сепаратистів міст, опалювальні прилади, матеріали для утеплення житла і ковдри.

Після спалаху конфлікту на Сході України щонайменше 285 тисяч українців були змушені покинути свої домівки, підрахували в ООН. Внутрішнім переселенцям надали притулок у санаторіях, школах та гуртожитках по всій Україні, але після початку нового навчального року чимало людей будуть змушені покинути приміщення шкіл. Про це повідлмляє Німецька хвиля.