• Головна
  • Новини
  • Бійці сил АТО попросили священиків привезти на передову натільні хрестики...

Бійці сил АТО попросили священиків привезти на передову натільні хрестики

07.08.2014, 15:24
Бійці сил АТО попросили священиків привезти на передову натільні хрестики - фото 1
Сто натільних хрестиків для українських вояків збираються відвезти на передову два священики Київського Патріархату - Костянтин Холодов та Павло Найденов. Таке замовлення вони отримали від самих бійців сил АТО, під час останнього перебування на Донбасі.

10574292-s.jpgСто натільних хрестиків для українських вояків збираються відвезти на передову два священики Київського Патріархату - Костянтин Холодов та Павло Найденов. Таке замовлення вони отримали від самих бійців сил АТО, під час останнього перебування на Донбасі.

Про це написав на своїй Фейсбук-стоніці о. Костянтин.

«Хлопці на передовій просили натільні хрестики. Не вистачає..

Сьогодні, зустрівшись з прот. Павлом Найдьоновим (це той батюшка, з котрим ми в АТО мотаємось), вирішили піти купити хрестики для наших вояків», - написав він.

Востаннє на Донбас священики їздили тиждень тому. У коментарі для РІСУ о. Холодов розповів, що для бійців вони привезли продукти харчування - за дві ходки близько 75 тонн від Переяслав-Хмельницької і Білоцерківської єпархії УПЦ КП.

«Пожили там кілька днів, відслужили молебні. Багато хто з хлопців загубили свої хрестики. Нитка обірвалася, хтось у бою загубив. Попросили наступного разу привезти», - пригадує о. Костянтин.

Приїхавши додому, священики згадали про замовлення бійців. А коли вирушити на закупи, то з ним трапилася прямо таки містична історія.

«Зустріли ми знайому дівчину Марічку Шевченко, - веде мову єрей. - А вона нам і каже: "Мені наснилося, що я повинна передати на фронт натільні хрестики. Ось я знаю, що ви там буваєте, то й передасте". І дає нам 100 хрестиків. Ось така штука, друзі...»

Священики із вдячністю прийняли дарунок. Сто маленьких натільних хрестиків вони посвятять у столиці і відвезуть на фронт. Але спершу зберуть ще й кошти на уніформу для українських солдатів та укомплектують транспорт гуманітарною допомогою. Зібрати все необхідне вони планують десь так за тиждень-два.

За словами о. Костянтина Холодова, навколо тих хрестиків для українських воїнів сталася ще одна історія. Цього разу без жодної містики. Однак вона наочно показує різницю у ставленні до міжконфесійних відмінностей між бійцями АТО та цивільними людьми.

«Дехто побачивши хрестики зауважили, що вони є православними, а там, кажуть, воюють і католики».

Такі зауваження священику видалися, м’яко кажучи, дивними.

«Я кажу, то ви напевно з розуму зійшли! Так нічого і не зрозуміли. І навряд чи зрозумієте. Там на передовій немає ні католиків, ні православних. Кожен солдат там стоїть на смерть і про таке не думає. Це тільки тут в тилу так психують».