• Головна
  • Новини
  • Міжнародна міграційна місія для контролю життя біженців зустрілася з кримськими татарами у Вінниці...

Міжнародна міграційна місія для контролю життя біженців зустрілася з кримськими татарами у Вінниці

17.07.2014, 09:51
Міжнародна міграційна місія для контролю життя біженців зустрілася з кримськими татарами у Вінниці - фото 1
15-16 липня на Вінниччині з робочою поїздкою перебувають представники Міжнародної організації з міграції в Україні.

місія.jpg15-16 липня на Вінниччині з робочою поїздкою перебувають представники Міжнародної організації з міграції в Україні.

Вони вже провели зустріч зі спільнотами кримських татар, які проживають в Новій Греблі Калинівського району та в будинку при храмі Євангельських Християн Баптистів у м. Вінниці. Крім того, мали розмову із родинами, які приїхали із Луганської і Донецької областей. 

Із першим заступником голови облдержадміністрації Олександром В’юником голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі та асистент програми протидії торгівлі людьми Представництва Алі Чабук обговорили соціально-побутові питань вимушених переселенців із кримського півострова та східних областей держави.

– Ми надаємо допомогу психологічну, соціологічну, медичну (в напрямку дороговартісних ліків, або тих, які необхідно замовляти за кордоном) та юридичну. Ми працюємо переважно із вразливими категоріям населення, мало захищеними, багатодітними, сім’ями, члени яких мають фізичні обмеження. Допомогу ми реалізуємо в рамках пілотного проекту в п’ятьох регіонах: Вінниці, Івано-Франківську, Дніпропетровську, Харкові та Хмельницькому. Вінниччину ж обрали не тому, що тут складна ситуація, а тому що ми маємо гарного партнера в ролі громадської організації і хорошу співпрацю з місцевою владою. Будемо вдячні за ваш відвертий зворотній зв’язок та хочемо дізнатися, наскільки наша допомога є актуальною. Чи правильно ми її надаємо, чи потрібно щось змінити і надавати більш адресну допомогу самим переселенцям. Тих, з ким ми вже зустрічалися турбує основне питання: розселення як тимчасове, так і постійне, особливо – у зимовий період, – сказав Манфред Профазі.

У свою чергу Олександр В’юник поінформував представників місії, що на Вінниччині для організації розселення громадян, які залишають Автономну Республіку Крим, Луганську і Донецьку області здійснено збір пропозицій та обстеження наявних житлових приміщень по всій території області. Внаслідок проведеної роботи створено Реєстр житлового фонду для тимчасового проживання вимушених переселенців. Всього в області зареєстровано 287 об’єктів для розміщення 1207 осіб, з них 254 об’єктів приватного сектора в районах області для проживання 814 осіб. Про це повідомляє Інформаційна Вінничина.