• Головна
  • Новини
  • Київський Патріархат створює новий відділ для гуманітарної допомоги військовим та постраждалим...

Київський Патріархат створює новий відділ для гуманітарної допомоги військовим та постраждалим

03.07.2014, 12:40
Київський Патріархат створює новий відділ для гуманітарної допомоги військовим та постраждалим - фото 1

Українська Православна Церква Київського Патріархату прийняла рішення про створення нового Відділу соціального служіння і благодійництва задля того, щоб ефективніше надавати допомогу усім постраждалим та військовим. Про це на прес-конференції у Києві, 3 липня, оголосив Патріарх Філарет.

Fil_konf.jpgexklusiv.gifУкраїнська Православна Церква Київського Патріархату прийняла рішення про створення нового Відділу соціального служіння і благодійництва задля того, щоб ефективніше надавати допомогу усім постраждалим та військовим. Про це на прес-конференції у Києві, 3 липня, оголосив Патріарх Філарет.

«Ми створили при Київський Патріархії Відділ соціального служіння і цей відділ пов’язаний з такою відомою благодійною організацією як Карітас Україна. Вони отримують гуманітарну допомогу з Європи та США і розподіляють тут, в Україні. Ми співпрацюємо з цією організацією і допомагаємо населенню Донбасу, яке змушене тікати з цих гарячих районів. Людям допомагають одежею, їжею, облаштуванням. Сподіваємось, що діяльність буде розширюватись не лише в критичні моменти, а й коли настане мир, благодійність буде продовжуватись до всього населення України", - заявив він.

Проте, за словами Предстоятеля УПЦ КП, досі лишається проблема узаконення інституту капеланства, оскільки військові священики змушені діяти поза законом, надаючи допомогу бійцям та біженцям.

«Закону про капеланство немає, і тому ми діємо поза законом. Але допомоги вимагають наші військові і ми вже направляємо священиків у не лише військові частини, а й силові структури. Ми чекаємо, що прийде час, коли ВР прийме закон про капеланство чи військових священиків», - підсумував він.