• Головна
  • Новини
  • Місіонерське товариство просить Яценюка відновити діяльність Комісії з питань гуманітарної допомоги...

Місіонерське товариство просить Яценюка відновити діяльність Комісії з питань гуманітарної допомоги

06.03.2014, 15:11
Українське місіонерське товариство «Світло на Сході» звернулося до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням посприяти у вирішенні проблемного питання з отримання та оформлення гуманітарної допомоги в Україні.

Українське місіонерське товариство «Світло на Сході» звернулося до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням посприяти у вирішенні проблемного питання з отримання та оформлення гуманітарної допомоги в Україні.

Місіонерське товариство «Світло на Сході», зокрема, пропонує відновити діяльність Комісії з питань гуманітарної допомоги.

«Ситуація в секторі гуманітарної допомоги катастрофічно погіршилася за останні два роки – після того, як повноваження Комісії з питань гуманітарної допомоги при КМУ були передані Міністерству соціальної політики під керівництвом Н. Королевської, що, фактично, унеможливило отримання та оформлення гуманітарної допомоги в Україні для «пересічних організацій».

Немає необхідності писати про всі факти грубих порушень законодавства з боку представників Міністерства соціальної політики, але яскравим свідченням абсурдності ситуації є той факт, що наша організація за весь 2013 рік змогла ввезти в Україну та оформити лише один вантаж гуманітарної допомоги (при запланованому обсязі – 10 вантажів)! Причиною цього було небажання працівників Міністерства соціальної політики виконувати норми Закону України «Про гуманітарну допомогу», - йдеться у зверненні.

Українське місіонерське товариство «Світло на Сході» здійснює благодійну діяльність з 1991 року. Близько 35 українських організацій (товариства інвалідів, товариства багатодітних сімей, товариства Червоного хреста, дитячі інтернати, притулки тощо) є отримувачами допомоги, яку товариство регулярно (в середньому 8–10 разів на рік) доставляли в Україну з Німеччини.

«Ми будували договірні стосунки з партнерами та проводили розподілення гуманітарної допомоги в Україні, спираючись на Закон України «Про гуманітарну допомогу». Але ми стали заручниками ситуації, коли закон, який регламентує нашу діяльність, не працює.

Нам не до кінця зрозуміло, кому було вигідно залишати це питання невирішеним впродовж майже двох років, аби в такий спосіб створити напруженість там, де її не було», - зазначається у документі.