• Головна
  • Новини
  • На Миколая Спільнота Святого Егідія вручить запрошення для бідних на Різдвяний обід...

На Миколая Спільнота Святого Егідія вручить запрошення для бідних на Різдвяний обід

19.12.2013, 09:19
На Миколая Спільнота Святого Егідія вручить запрошення для бідних на Різдвяний обід - фото 1
Всього в Україні запрошення провести Різдво в гарній сімейній атмосфері отримають близько тисячі людей у скруті.

Егідія_2.jpgЗапрошення будуть доставлені на Майдан Незалежності, де вже багато років щотижня члени спільноти зустрічаються з бідними, щоб принести їм вечерю. Всього в Україні запрошення провести Різдво в гарній сімейній атмосфері отримають близько тисячі людей у скруті. Різдвяні столи будуть накриті в Івано-Франківську, Львові та Києві

Постійно на майдані живуть кілька десятків бездомних людей: це люди з усіх куточків України, є серед них жінки, інваліди, літні люди. Також приходять багато літніх, бідні родини.

За словами організаторів, час і місце запрошення сьогодні є особливо символічними – на майдані посеред протестів. Починати змінювати країну потрібно вже зараз, через солідарність з людьми, що живуть поряд, починаючи з найслабкіших.

Егідія1.jpgТрадиція проводити Різдвяні обіди з’явилась в Римі у 1982 році і розповсюдилась по всьому світі. Минулого року Різдво з Спільнотою святкували 160 тис. людей на всіх континентах. В Україні різдвяні святкування спільнота влаштовує з 1999 р. Поздоровлення отримують бездомні, інваліди, літні люди, діти.

Святого готується силами членів Спільноти та їх друзями, що приносять подарунки, допомагають в організації . Для волонтерів це стає одним з головних спогадів від різдвяних канікул.