• Головна
  • Новини
  • Оголошено початок благодійної акції "Святий Миколай іде до сиріт 2013"...

Оголошено початок благодійної акції "Святий Миколай іде до сиріт 2013"

07.11.2013, 15:35
Оголошено початок благодійної акції "Святий Миколай іде до сиріт 2013" - фото 1
Мальтійська cлужба допомоги Івано-Франківська оголосила про початок благодійної акції "Святий Миколай іде до сиріт 2013". Майже 1800 листів до Святого Миколая чекають на підтримку. Подібні акції відбуваються в багатьох містах України.

Мальтійська cлужба допомоги Івано-Франківська оголосила про початок благодійної акції "Святий Миколай іде до сиріт 2013". Майже 1800 листів до Святого Миколая чекають на підтримку. Подібні акції відбуваються в багатьох містах України.

Як повідомив керівник організації Мальтійська служба допомоги Роман Яручик, з 1 листопада в рамках акції «Святий Миколай іде до сиріт» кожен бажаючий зможе підтримати листа дитини з дитбудинку або школи-інтернату, адресованого Святому Миколаю.

mukolaj-syroty.jpg

Традиційна акція “Святий Миколай іде до сиріт” розпочинається щороку ще задовго до свята Миколая.

Діти з сиротинців пишуть листи до Святого Миколая, у яких просять про омріяні подарунки, а також діляться своїми щирими дитячими переживаннями. З дитячих листів можна дізнатися чим живе дитина, яким є її навколишній світ, що їй болить і чого їй бракує. Діти радо пишуть про свої уподобання, улюблені предмети в школі, про свої мрії та особливі здібності.

Уся пошта до Святого Миколая розповсюджується серед жителів Івано-Франківська та області в приміщенні Мальтійської служби допомоги за адресою: вул. Лесі Українки, 1 (навпроти Катедрального собору). Тут можна отримати листа, а також вичерпну інформацію про те, як найкраще здійснити дитячу мрію.

У Мальтійській службі допомоги закликають небайдужих отримати листи від дітей інтернатів і сприймати їх творчо і з розумінням.

«Не потрібно надто дорогих подарунків, краще придбати речі, які, на ваш погляд, будуть корисними. Заохочуємо написати також кілька гарних слів до дитини, як відповідь від св. Миколая», – говорить Роман Яручик.

На підготовку подарунка дається достатньо часу. Святково запакований подарунок потрібно принести до Мальтійської службу до 9 грудня. На свято Миколая під час урочистого дійства кожна дитина з 20 сиротинців, притулків чи шкіл-інтернатів отримає свій особистий подарунок із рук Святого Миколая.