УПЦ (МП) започаткувала курси сестер милосердя

06.06.2013, 09:56
УПЦ (МП) започаткувала курси сестер милосердя - фото 1
Синодальний відділ благодійності та соціального служіння УПЦ (МП) у співпраці з Міністерством охорони Здоров’я України та Федеральним Медико-біологічним Агентством Росії 5 червня започатковав перші в сучасній Україні курси.

IMG_0103.jpgСинодальний відділ благодійності та соціального служіння УПЦ (МП) у співпраці з Міністерством охорони Здоров’я України та Федеральним Медико-біологічним Агентством Росії 5 червня започатковав перші в сучасній Україні курси милосердя.

Основна задача курсів – дати волонтерам та представникам православних сестринств милосердя базові знання з організації медичної допомоги та догляду за хворими.

Ознайомчий етап курсів відбувся в Олександрівській лікарні м. Києва, де розглядалися такі питання, як історія руху сестер милосердя, організація сестринської діяльності, основи загального догляду та допомога у надзвичайних ситуаціях.

Слухачі курсів – сестри милосердя сестринств преподобномучениці Єлизавети та Святих царствених мучениць. Лектори: Ірина Сергіївна Бахтіна – директор державного центру додаткової професійної освіти середніх медичних працівників (м. Санкт-Петербург) та доцент центру післядипломної освіти м. Санкт-Петербурга Лариса Володимирівна Гардєробова.

У подальшому на другому спеціалізованому етапі курсів планується дати слухачам підготовку з паліативної допомоги невиліковним хворим та догляду за людьми похилого віку на базі Національної Медичної Академії післядипломної освіти ім. П. Шупіка, повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).