• Головна
  • Новини
  • «Спасіння душі через книгу» - триває акція зі збору книг для довічноув’язнених...

«Спасіння душі через книгу» - триває акція зі збору книг для довічноув’язнених

19.04.2013, 14:35
«Спасіння душі через книгу» - триває акція зі збору книг для довічноув’язнених - фото 1
Асоціація християнських книговидавців України ініціювала акцію формування бібліотеки для довічноув’язнених запорізьких та луганських виправних закладів.

виставка християнської книги у ЗапоріжжіАсоціація християнських книговидавців України ініціювала акцію формування бібліотеки для довічноув’язнених «Спасіння душі через книгу».

Під час виставки християнської книги, яка 12-13 квітня вже вдруге відбулась у Запоріжжі, книги зібрали для бібліотек виправних закладів міста Луганська, у яких відбувають покарання 1610 осіб. Про це РІСУ повідомила Олена Цертій, виконавчий директор Асоціації християнських видавців України (АХВУ).

Також після зустрічі видавців з представниками християнських церков міста Запоріжжя був ініційований всеукраїнський збір літератури для довічноув’язнених у запорізьких тюрмах. Ця акція проводиться за підтримки АХВУ та греко-католицької парафії Запоріжжя.

о. Андрій Бухвак, капелан для довічноув'язнених«Я працюю як душпастир з довічноув’язненими, і вже довший час зіштовхуюсь з проблемою, що у їхній бібліотеці немає майже ніяких книжок. А ці люди хочуть читати. Ми стукаємо, куди можемо, щоби зібрати гарну бібліотеку для них і будемо раді будь-якій допомозі», - розповів РІСУ о. Андрій Бухвак, декан Запорізький УГКЦ, капелан для довічноув’язнених міста Запоріжжя.

На прохання греко-католиків вже відгукнулись видавництва "Богомислення", "Ездра", "Християнське просвітництво", "Світло на Сході", "Ін люміне", "Християнська книга поштою". Виправним закладам були передані Біблії, художня, науково-популярна та історична література.

Цю акцію підтримали також і користувачі мережі Інтернет з України та Ізраїлю, які долучились до збору і пересилки книг. Перші посилки з книжками були доставлені на адресу парафії УГКЦ у Запоріжжі 18 квітня.

АХВУ запрошує всіх бажаючих долучитись до акції. Деталі та адресу для пересилки книг можна дізнатись за електроною адресою [email protected] або тел.: 068 459 90 66.