• Головна
  • Новини
  • Греко-католицькі волонтери організували збір коштів на продовження роботи кризового центру «Діти вулиці» у Львові...

Греко-католицькі волонтери організували збір коштів на продовження роботи кризового центру «Діти вулиці» у Львові

04.02.2013, 10:56
Греко-католицькі волонтери організували збір коштів на продовження роботи кризового центру «Діти вулиці» у Львові - фото 1
Проектом надано допомогу понад 2000 дітям та більш як 1000 сім’ям),

опіка.jpgДошкільний заклад освіти львівський кризовий центр «Діти вулиці» діє з 1999 року і cпрямований на опіку близько 25-35 дітьми дошкільного віку з кризових родин. За цей період проектом надано допомогу понад 2000 дітям та більш як 1000 сім’ям), повідомляє "Релігія в Україні".

В цьому соціальному центрі львівського "Карітасу", що об’єднує греко-католицьких волонтерів, діти отримують можливість цілодобового догляду, 4-ох разового харчування, забезпечення одягом і взуттям, медичним оглядом. Для дітей з кризових сімей створено усі належні побутові умови. З ними працюють кваліфіковані соціальні працівники, педагоги і психологи. Дозвілля дітей спрямоване на фізичний, культурний та духовний розвиток. Ведеться постійна робота з батьками, опікунами, сім’ями.

Основною метою та завданням роботи кризового центру є збереження цілісності сім’ї, що опинилася в кризовій ситуації. Це здійснюється шляхом забезпечення належних умов опіки і виховання дітей в осередку, також інформаційно-психологічному супроводу їх родин.

Фінансово роботу соціального центру для дітей із кризових сімей підтримують впродовж багатьох років жертводавці з-за кордону, комунальні послуги сплачує управління освіти Львівської міської ради. А тепер завдяки проведеній "Карітасом Аахен" (Німеччина) фандрайзинговій кампанії кризовий центр має змогу продовжити свою роботу. Також значимими є фінансові внески Концерну «Львівхліб», СТ "Народна торгівля", "Львівський молочний".

«Завдяки діяльності проекту понад 60% підопічних сімей повернулись до виконання виховних функцій стосовно власних дітей, з них, 30% покращили своє матеріальне становище, знайшли роботу, покинули чи обмежили себе від різного роду узалежнень.Проте складне соціально-економічне становище в Україні не сприяють вирішенню проблеми дитячої бездоглядності. За останніми даними експертів і Міністерства сім’ї, молоді та спорту України понад 100 тис. сімей з різних причин не виконують виховних функцій стосовно власних дітей, понад 200 тис. дітей живуть у сімях, які опинились у складних життєвих обставинах, більше як 100 тис. дітей позбавлені батьківського піклування, з них майже 20 тис. потребують притулку. Враховуючи це, подальше функціонування проекту є вкрай важливим та необхідним.