• Головна
  • Теми
  • Сьогодні на Хрещатику відкривається Благодійний ярмарок «Від Миколая до Різдва»...

Сьогодні на Хрещатику відкривається Благодійний ярмарок «Від Миколая до Різдва»

14.12.2012, 10:31
Сьогодні у Києві на Хрещатику о 12.00 відбудеться урочисте відкриття ІІІ Благодійного ярмарку «Від Миколая до Різдва».

Сьогодні у Києві на Хрещатику о 12.00 відбудеться урочисте відкриття ІІІ Благодійного ярмарку «Від Миколая до Різдва».

Як повідомили "УНІАН-Релігії" організатори – Синодальний інформаційно-просвітницький відділ Української Православної Церкви, цього мета благодійного ярмарку – підтримати дитячий будинок-інтернат міста Ладижина у Вінницької області, в якому наразі перебувають 146 інвалідів 1 групи.

У церемонії відкриття ярмарку візьмуть участь: предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Володимир, керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, заступник голови КМДА О.Мазурчак, народний депутат України Г.Герман, народний депутат України В.Продивус, заслужений лікар України О.Богомолець, олімпійська чемпіонка Л.Подкопаєва, актор О.Ступка, переможниця дитячого Євробачення Настя Петрик та інші.

«Головна ідея нашого ярмарку, як і всього Різдвяного посту - турбота про нужденних і знедолених, у першу чергу про дітей, які потребують допомоги. Ми пропонуємо киянам в легкий спосіб долучитися до благодійності - залишати решту від покупок - металеві копійки - у спеціальних скриньках, розміщених на фасадах ярмаркових будиночків. Бодай кілька монет решти для когось можуть стати омріяним подарунком чи навіть речами першої необхідності – ліками, їжею, можливістю навчатись і спілкуватися», - повідомили організатори.

Також благодійником можна стати в інші способи: принести до скринь копійки, що накопичилися вдома, в кишенях і сумках; отримати в «Будиночку святого Миколая» прозору скриню і організувати збір монет на роботі серед колег і друзів.

Під час відкриття ярмарку розпочне свою роботу Будиночок святого Миколая і Пошта святого Миколая. Відтак, кожна дитина матиме нагоду написати листа Чудотворцю і розповісти про свої бажання.

19 грудня Оргкомітет озвучить 10 найщиріших листів і вручить їх маленьким авторам омріяні подарунки від святого Миколая. Водночас у Будиночку проводитиметься вікторина. Діти, котрі дадуть вірні відповіді на анкети про життя св. Миколая отримають квитки на «Київську карусель» і солодощі. Будиночок працюватиме з 14 по 19 грудня включно, з 11 до 20.00.