• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнський День молитви за сиріт 11 листопада об’єднав християн України...

Всеукраїнський День молитви за сиріт 11 листопада об’єднав християн України

11.11.2012, 13:08
Всеукраїнський День молитви за сиріт 11 листопада об’єднав християн України - фото 1
Сьогодні в Україні нової сім'ї потребують близько 27 000 дітей-сиріт, більшість з яких - діти старшого віку та діти з особливими потребами. Ще 250 000 дітей страждають від насильства і експлуатації, і можуть потрапити на вулицю чи в інтернат.

Сироти.jpgВсеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій оприлюднила Звернення щодо захисту і піклування про дітей-сиріт. У цьому документі ВРЦіРО заохочує всі релігійні громади взяти активну участь у щорічному Всеукраїнському Дні молитви за сиріт, який у цьому році відзначається 11 листопада. Рішення підтримати дану ініціативу Альянсу «Україна без сиріт» було прийняте главами конфесій під час засідання 3 жовтня 2012 року.

Сьогодні в Україні нової сім'ї потребують близько 27 000 дітей-сиріт, більшість з яких - діти старшого віку та діти з особливими потребами. Ще 250 000 дітей страждають від насильства і експлуатації, і можуть потрапити на вулицю чи в інтернат. «Сирітство за своєю суттю – це не лише соціальна, але й духовна проблема. І саме Церкви та релігійні організації можуть і повинні відіграти ключову роль у тому, щоб усі діти в Україні зростали у люблячих і турботливих сім’ях», – йдеться у Зверненні ВРЦіРО.

Саме тому Комісія ВРЦіРО з питань соціального служіння визначила вирішення проблеми сирітства одним із пріоритетів своєї діяльності. «За умови активного, цілеспрямованого та компетентного служіння віруючих людей, Україна має всі шанси стати країною без сиріт, де жодна дитина не залишиться без уваги, а отримає потрібну їй допомогу. Це є важливим та необхідним кроком на шляху до духовного оновлення та добробуту нашого суспільства», – йдеться уЗверненні ВРЦіРО.

Альянс «Україна без сиріт» розробив пакети з друкованими ресурсами, які вже отримали 10 000 християнських громад різних деномінацій. У цей день заплановано провести низку загальнонаціональних та регіональних заходів, серед яких: богослужіння, концерти та святкові події за участю дітей-сиріт. А 17 листопада відбудеться  телемарафон, присвячений цьому проекту.

 «Ми заохочуємо всі релігійні громади взяти активну участь у щорічному Всеукраїнському Дні молитви за сиріт, який відбудеться цього року 11 листопада, щоб нагадати віруючим людям про особливу Божу любов до дітей, які залишилися без батьків, та нашу відповідальність перед Ним за те, щоб надати дітям ефективну допомогу. Особиста та спільна молитва віруючих має величезну силу і вплив, а практичні дії змінюють на краще життя тисяч знедолених дітей», – наголосила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій у Зверненні щодо захисту і піклування про дітей-сиріт.

В Альянсі «Україна без сиріт» вдячні усім, хто приєднюєється до проведення національного «Дня молитви за сиріт» .