• Головна
  • Новини
  • Київські лікарі-католики на першій спільній конференції обговорили можливість створення клініки під егідою РКЦ...

Київські лікарі-католики на першій спільній конференції обговорили можливість створення клініки під егідою РКЦ

02.10.2012, 10:23
Київські лікарі-католики на першій спільній конференції обговорили можливість створення клініки під егідою РКЦ - фото 1
29 вересня у київському римо-католицькому храмі Св. Олександра відбулась перша зустріч лікарів-католиків, парафіян київських парафій.

likari_katoluku.jpg29 вересня у київському римо-католицькому храмі Св. Олександра відбулась перша зустріч лікарів-католиків, парафіян київських парафій.

Зустріч розпочалась Літургією, яку звершив Ординарій Київсько-Житомирської Дієцезії архиєпископ Петро Мальчук у співслужінні єпископа Станіслава Широкорадюка та священиків храму.

У проповіді владика Петро наголосив на тому, що для сучасної медицини, яка перебуває у вкрай складному становищі, особливо важливим стає «людський фактор», тобто сама особа лікаря. І в цьому контексті «Лікар – це не професія. Лікар – це покликання!»

Після Богослужіння в храмі відбулась конференція, провідною темою якої стало питання більш активного залучення лікарів та інших медичних працівників-католиків в служіння Церкви, зокрема в царині благодійництва, в тому числі під егідою благочинної Місії «Карітас-Спес» Римо-Католицької Церкви в Україні.

Окремим питанням було обговорення перспективи створення в Україні принаймні однієї клініки, котра б діяла під егідою Церкви. При цьому часто лунали слова про те, що хоча зараз це й здається примарою, але те, що неможливо, чи, принаймні, вкрай складно для людини, те можливо для Бога. Владика Петро заохотив усіх до праці над реалізацією цього проекту. Про це повідомляє Католицький медіа-центр.

Слід додати, що у Львові під егідою УГКЦ вже багато років успішно діє шпиталь імені Андрея Шептицького. Діяльність благодійної установи «Шпиталь імені Митрополита Андрія Шептицького», що у 1995 році, після 50-ти літньої перерви, знову стала власністю Української Греко-Католицької Церкви, відіграє важливу роль в реалізації різних медико-соціальних програм.