• Головна
  • Новини
  • АНОНС: 24 лютого в Одесі відбудеться форум-конференція «Область без сиріт»...

АНОНС: 24 лютого в Одесі відбудеться форум-конференція «Область без сиріт»

04.02.2012, 12:24
АНОНС: 24 лютого в Одесі відбудеться форум-конференція «Область без сиріт» - фото 1

Альянс «України без сиріт» спільно з громадськими та благодійними організаціями Одеської області ініціював проведення регіонального форуму «Область без сиріт».Ця ініціатива виникла як наслідок проведення національного Дня молитви за сиріт 6 листопада 2011 року, повідомляє для РІСУ прес-центр Одеської народної церкви ХВЄ.

Україна без сиріт їде в Одесуexklusiv.gifАльянс «України без сиріт» спільно з громадськими та благодійними організаціями Одеської області ініціював проведення регіонального форуму «Область без сиріт».

Метою конференції є інформувати та залучити громадські організації, Церкви та органи місцевої влади до співпраці, обміну досвідом та участі в спільних проектах для допомоги дітям-сиротам, а також обговорити загальну стратегію ефективної праці на обласному рівні, повідомляє для РІСУ прес-центр Одеської народної церкви ХВЄ.

Як зазначають організатори, цей захід допоможе подивитися на проблематику сирітства з різних сторін: з позиції влади, з боку громадських організацій, фондів, волонтерів, з точки зору директорів шкіл інтернатів та ініціаторів проекту.

В рамках форуму відбудеться фотовиставка, презентації, відеоролики про життя дітей сиріт Одеської області, прозвучать статистичні дані.

«Організовуючи в центрі Одеси конференцію «Область без сиріт» ми ставимо перед собою завдання привернути увагу влади та громадськості до становища дітей-сиріт та спільно знайти ефективні способи допомогти їм», — зазначає В'ячеслав Пузанов координатор проекту в Одеській області.

За словами організаторів, Форум покликаний об'єднати зусилля влади та громадськості в питанні боротьби з сирітством, а також враховуючи позитивний світовий досвід, допомогти тим волонтерам, хто вже безпосередньо працює з дітьми-сиротами.

«Бог завжди на стороні скривджених, Він Захисник сиріт і вдів. Якщо ми хочемо бути на стороні Божій, необхідно озброїтися Його принципами. Церква може позитивно впливати на статистику по сирітству в Одеській області», — висловив свою позицію один з організаторів форуму пастор Денис Сердиченко, співголова Координаційної ради керівників громадських і благодійних організацій при Одеському міському голові.

«Для вирішення проблеми сирітства в масштабах країни, потрібна чітка стратегія та ефективна співпраця влади, громадських організацій та Церков у кожному окремому регіоні. Мова йде про Одесу без сиріт, Івано-Франківськ без сиріт, Донецьк без сиріт і т.д. Із цією метою Альянс у співпраці з органами влади та регіональними учасниками і партнерами ініціює проведення серії конференцій в обласних центрах країни», — прокоментував Руслан Малюта, президент Альянсу «Україна без сиріт».