6 листопада в Україні відбулися молитви за сиріт

09.11.2011, 13:26
6 листопада в Україні відбулися молитви за сиріт - фото 1
Тисячі християнських громад всіх основних деномінацій України взяли участь у Дні молитви за сиріт і провели спеціальні заходи, присвячені темі сирітства.

Діти-сироти.jpgТисячі християнських громад всіх основних деномінацій України взяли участь у Дні молитви за сиріт і провели спеціальні заходи, присвячені темі сирітства. Це були особливі служіння, спеціальні проповіді, молебні, недільні уроки, молодіжні зібрання та домашні групи. Також віруючі відвідували дитячі будинки, сім'ї, які всиновили дітей, влаштовували свята для сиріт, збирали цільові пожертви.

Як повідомили РІСУ в Альянсі «Україна без сиріт», в православних храмах Кривого Рогу священики закликали вірних мати жалісливе серце до дітей сиріт, особливо до дітей-інвалідів. У цей же день священики відвідали інтернати, дитячі притулки та дитячі лікарні.

Діти-сироти2.jpgОдна київська церква вже в суботу підключилася до молитви за сиріт. У ній були представлені сім'ї, які всиновили чи взяли дітей під опіку. Таких сімей в церкві вже більше 5-ти. Пастори впевнені, що згодом їх буде набагато більше. Церква активно підключилася до служіння сиротам на регулярній основі: вже є 40 служителів, які піклуються про 80 сиріт в кількох інтернатах.

Як йдеться у повідомленні, в одній із церков Черкаської області, що підтримала день молитви за сиріт, на служінні сім'я усиновителів свідчила на цю тему і показала відео про своїх прийомних дітей. У церкві Херсонської області діти-сироти вчинили молитву за всіх сиріт у всьому світі.

Багато церков готувалися до цього дня заздалегідь. Вони відвідували сім'ї, котрі взяли в будинок сиріт, проводили з ними час, приносили продукти, фінанси. За тиждень до Дня молитви у греко-католицьких храмах було прочитано спеціальне звернення, в якому говорилося про важливість служіння дітям-сиротам.

Найголовнішою подією цього дня стала посилена молитва за дітей-сиріт не тільки в Україні, а й в усьому світі. У цей день більше 20 країн у всьому світі просили Бога за знедолених дітей.

Завершенням Дня молитви за сиріт став телемарафон «День молитви за сиріт LIVE». У марафоні взяли участь лідери релігійних об'єднань, керівники громадських організацій, представники влади, відомі християнські виконавці. Вони обговорювали питання: хто повинен вирішувати проблему сирітства в Україні? Чия це відповідальність? Що дійсно можна зробити, щоб допомогти дітям-сиротам?

«Я вірю в силу молитви і в те, що цей день стане переломним моментом у долі тисяч дітей-сиріт, – сказав Руслан Малюта, керівник Альянсу «Україна без сиріт». – Для багатьох дітей, позбавлених батьківського піклування, та сімей, які взяли в свою оселю сиріт, він став справжнім святом. Особисто я дуже сподіваюся, що рішення, які люди прийняли під час спеціальних заходів, стануть конкретними діями, спрямованими на те, щоб життя хоча б однієї дитини-сироти змінилася на краще. Шлях до України без сиріт складається з щоденних молитов і регулярних, конкретних дій, спрямованих на те, щоб допомогти кожній дитині знайти люблячу родину».