В Україні 6 листопада відбудеться День молитви за сиріт

11.10.2011, 10:59
В Україні 6 листопада відбудеться День молитви за сиріт - фото 1
Альянси «Росія без сиріт» і «України без сиріт» оприлюднили Звернення до слов'янських Церков по всьому світу у зв'язку з проведенням Дня молитви за сиріт в Росії та Україні 6 листопада 2011.

Сироти.jpgАльянси «Росія без сиріт» і «України без сиріт» оприлюднили Звернення до слов'янських Церков по всьому світу у зв'язку з проведенням Дня молитви за сиріт в Росії та Україні 6 листопада 2011.

Текст Звернення:

«В Україні і Росії проживає більше 220 тисяч дітей-сиріт, які потребують сім'ї і знаходяться в національних базах даних для усиновлення. Альянси «України без сиріт» і «Росія без сиріт» – це рух людей, Церков та організацій, які докладають усіх зусиль для того, щоб в наших країнах не залишилося сиріт.

Цього року ми запрошуємо слов'янські церкви по всьому світу взяти участь у проведенні Дня молитви за сиріт 6 листопада (перша неділя місяця), в рамках міжнародного дня Orphan Sunday.

На даний момент День молитви за сиріт підтримали вже більше 1000 церков різних деномінацій в Україні та Росії. У цей день вони будуть молитися, проводити особливі богослужіння, недільні заняття з дітьми та молоддю, свята, концерти, присвячені дітям-сиротам.

Згідно зі статистичними даними, кожен четвертий виходець з Росії та України проживає за кордоном. Серед слов'янської діаспори є дуже багато християнських церков, які регулярно провадять величезну роботу для допомоги дітям, позбавленим батьківського піклування в Україні, Росії та інших країнах колишнього Радянського Союзу. Вони підтримують організації, що допомагають сиротам, проводять програми навчання в інтернатах, забезпечують медичне лікування, дарують подарунки, надсилають одяг, взуття, харчування. Багато сімей усиновили дітей з наших країн.

Ми дуже вдячні слов'янським церквам за кордоном за їх допомогу та внесок у розвиток служіння дітям-сиротам. Завдяки цій підтримці життя тисяч дітей змінюються на краще. Ми запрошуємо всіх віруючих, які живуть за межами України і Росії, підтримати День молитви за сиріт. Ми переконані, що об'єднавши наші зусилля, ми станемо на крок ближче до головної мети – щоб у Росії і Україні не залишилося жодної дитини-сироти».

Кожна церква, яка бажає взяти участь у Дні молитви за сиріт, може отримати всю необхідну інформацію про проект на сайті: www.densyrot.org.ua.