• Головна
  • Новини
  • Рід мецената за будівництво храму місцевий священик МП хоче проклясти...

Рід мецената за будівництво храму місцевий священик МП хоче проклясти

25.02.2011, 09:44
Рід мецената за будівництво храму місцевий священик МП хоче проклясти - фото 1
Меценату Сергію Осиковому, який у своєму рідному селі Тернах вирішив збудувати храм УПЦ КП, грозить прокляття від місцевого священика УПЦ (МП). Про це Сергій Осиковий розповів в інтерв’ю громадсько-політичному, науково-популярному виданню "Гетьман".

Osukovy.jpgМеценату Сергію Осиковому, який у своєму рідному селі Тернах вирішив збудувати храм УПЦ КП, грозить прокляття від місцевого священика УПЦ (МП). Про це Сергій Осиковий розповів в інтерв’ю громадсько-політичному,  науково-популярному виданню "Гетьман", інформує Церква.info.

«У моєму селі – у Тернах – немає храму. Я пообіцяв їм допомогти побудувати храм, але для Церкви Київського Патріархату. Проте храм треба побудувати в наших душах та серцях і для цього не достатньо збудувати будівлю храму, а місцевий священик пригрозив, що мій рід буде проклято, якщо храм належатиме не Московському Патріархату. Тому до того часу, поки ми на своїй землі українській не будемо українцями,  ніхто нам не допоможе", – говорить С. Осиковий.

За його словами, колись Україна стане шанованою і багатою державою, в яку захочуть приїжджати туристи з усіх країн, а «сьогодні треба затягти паски і дочекатися кращих часів, які обов’язково настануть, бо ми цього заслужили».

Сергій Осиковий – голова правління тресту «Київміськбуд-6» – відомий як спонсор щорічного фестивалю дитячих хорових колективів, який проходить у Тернах.