• Головна
  • Теми
  • Помічники Святого Миколая запрошують усіх небайдужих долучитися до акції "Миколай про тебе не забуде!"...

Помічники Святого Миколая запрошують усіх небайдужих долучитися до акції "Миколай про тебе не забуде!"

01.12.2010, 11:47
Помічники Святого Миколая запрошують усіх небайдужих долучитися до акції "Миколай про тебе не забуде!" - фото 1

Парад "Я помагаю Миколаю!" 5 грудня, в міжнародний День волонтера, о 13.00 відбудеться у Львові. У ній візьмуть участь близько 100 помічників Святого Миколая. Це благочинна акція, метою якої — подбати про те, щоб Святий Миколай прийшов до всіх тих, які цього справді потребують.

Миколай_не_забуде_111.jpgПарад "Я помагаю Миколаю!" 5 грудня, в міжнародний День волонтера, о 13.00 відбудеться у Львові. У ній візьмуть участь близько 100 помічників Святого Миколая. Це благочинна акція, метою якої — подбати про те, щоб Святий Миколай прийшов до всіх тих, які цього справді потребують, привернути увагу громадськості до благочинності, запросити львів’ян долучитися до акції “Миколай про тебе не забуде”, а також подарувати мешканцям та гостям Львова усмішки та гарний святковий настрій.

Як повідомили РІСУ координатори заходу, кожний охочий може долучитися до акції по-різному:

– принести іграшки, дитячі книжки, розмальовки, цукерки, шоколадки, мандаринки, вафлі, канцприладдя на Фабрику Миколая у своєму місті;

– якщо ви маєте власне авто, можете стати водієм помічників Святого Миколая;

– допомогти під час розвезення подарунків за адресами потребуючих дітей;

– організувати акцію зі збору речей у своєму навчальному закладі, на роботі;

– якщо у Вас є власний веб-ресурс, то Ви можете встановити кнопку або баннер сайту;

– розповісти про акцію своїм друзям і заохотити їх долучитися;

– перерахувати кошти — свою благочинну пожертву — на розрахунковий рахунок акції.

Під час параду 5 грудня помічники св. Миколая пройдуть святковою ходою від Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької проспектом Свободи до пам’ятника Міцкевичу і назад.

Супроводжуватиме волонтерів військовий оркестр Львівського інституту сухопутних військ, а також різні казкові персонажі. Під час зупинки біля пам’ятника Міцкевичу учасники параду виконають пісню „Ой, хто, хто Миколая любить”, яка є гімном акції. На закінчення параду на площі перед Оперним театром відбудеться показовий виступ оркестру.

Миколай_не_забуде_11.jpgДовідка:

Всеукраїнська благодійна акція “Миколай про тебе не забуде” відбувається у Львові вже 10-ий рік поспіль з ініціативи МГО “Академія Української Молоді” та при співпраці з громадськими організаціями, навчальними закладами та спільнотами міста.

В рамках акції близько сотні молодих людей стають помічниками Миколая — допомагають в роботі Канцелярії Миколая, пакують подарунки на Фабриці Святого Миколая, а 18-19 грудня розносять дарунки безпосередньо за адресами потребуючих дітей міста. Адресна база даних потребуючих систематично актуалізується.

«Унікальність акції полягає в залученні великої кількості молоді до акції, адресності наданої допомоги, а також в об’єднанні зусиль десятків тисяч людей доброї волі по всій Україні до благочинності. Ми не переодягаємося у Миколая, нашим задумом є показати, що кожен може бути помічником Святого Миколая та творити добро, дарувати радість та усмішки тим, хто цього потребує», — зазначають організатори.

2009 року благодійна акція „Миколай про Тебе не забуде” проводилася в 14 містах України, в кожному з яких має свою специфіку. До участі в цьогорічній акції через інтернет реєстрацію на сайті www.mykolaj.com.ua у Львові вже зареєструвалося 500 волонтерів. Реєстрація волонтерів триває до 4 грудня 2010 року. Усі волонтери проходять спеціальний вишкіл для помічників Святого Миколая.